Kezdőlap AKTUÁLIS MEG VAN AZ ÍTÉLET Galambos Lajos ügyében! Ennyi év börtön vár Lagzi...

MEG VAN AZ ÍTÉLET Galambos Lajos ügyében! Ennyi év börtön vár Lagzi Lajcsira

Bűnösnek mondta a ki a bíróság Galambos Lajost az áramlopás ügyben, ám a feleségét, Boglárkát felmentették. Ítélet született a Budaörsi Járásbíróságon, ám a zenész és felesége nem jelentek meg a tárgyaláson.

 

Galambos Lajos felbujtóként, lopásért 2 év 10 hónap börtönbüntetést kapott, három évre eltiltották a közügyektől, illetve pénzbüntetést is kapott, s 11 milliós vagyonelkobzást is elrendelt ügyében a bíróság.

A pénzbüntetés 15 millió forint, ezen felül 5 millió perköltség, amit két másik vádlottal együtt kell fizetnie. Legkorábban a börtönbüntetés kétharmadának letöltése után kerülhet szabadlábra. Feleségét, Boglárkát a kétrendbeli, társtettesként elkövetett lopás alól felmentette a bíróság – hangzott el az ítélet a bíróságon.

A zenészt az ügyvédje, Fröhlich Krisztián képviselte a tárgyalási napon, ami Szabó Orsolya ügyész viszontválaszával kezdődött, majd az ügyvédek reagálásával folytatódott. A harmadrendű vádlott is felszólalt az utolsó szó jogán, ezután hirdette ki a bíró az ítéletet.


Az ügyészség az áramlopási ügy miatt az ilyen bűncselekményekben kiszabható kettőtől tizenkét évig terjedő szabadságvesztés középértékét kérte kiszabni a bíróságtól, ezen kívül Galambos feleségére, a másodrendű vádlottra is letöltendő szabadságvesztés kiszabását kérte.

Az ő esetében a minimumértékhez közelítő, két év büntetést kértek. A bíróság most döntött, s vélhetően figyelembe vették, hogy a vádlott állami díjjal kitüntetett művész, büntetlen előéletű, három gyereke van, illetve súlyos beteg feleségéről is gondoskodik.

loading...