Kezdőlap AKTUÁLIS Meg van a leggazdagabb magyarok listája – Nem hiszed el, ki van...

Meg van a leggazdagabb magyarok listája – Nem hiszed el, ki van az élen!

Hirdetés

2023-ban Mészáros Lőrinc ismét az élre került a leggazdagabb magyarokat rangsoroló Forbes-listán.

 

Hirdetés

Ez már az ötödik alkalom, hogy az üzletember a lista élén található. Az idei listán olyan új nevek is szerepelnek, mint Orbán Viktor veje, Tiborcz István, aki a 27. helyen debütált, valamint a kormánykommunikációs megbízásokból meggazdagodó Balásy Gyula, aki a 40. helyen található.

Mészáros Lőrincet 2023-ban is 1,3 billiárd forinttal becsülik meg, és ezzel továbbra is a leggazdagabb magyar üzletember marad. A második helyen Csányi Sándor áll 573,7 milliárd forintos becsült vagyonnal, míg a harmadik helyen Felcsuti Zsolt, az MPF Holding tulajdonosa található 442,9 milliárd forintos vagyonnal.

Az idei listán nyolc olyan személy szerepel, akik először, vagy néhány év kihagyás után tértek vissza a rangsorba. A 27. helyen debütált Tiborcz István 75,3 milliárd forintos vagyonnal. Az 50 leggazdagabb között megtalálható Száraz István, Balásy Gyula, Adnan Polat és családja, Kis-Szölgyémi Ferenc, Jászai Gellért, Schmidt Mária, és Nagy György is.A Forbes-lista szerint Jákob Zoltán, a TV2 műsorvezetője már nem szerepel a leggazdagabb ötven között. A lista változásait részletesen bemutatva látható, hogy az üzleti környezet változásai, új nevek és a vagyonok alakulása egyaránt meghatározza a hazai gazdasági elit rangsorát.

Hirdetés