Kezdőlap ÉRDEKESSÉGEK ELKÉPESZTŐ Hatalmas pocakkal került a kórházba – Még a tapasztalt szülész is ledöbbent...

Hatalmas pocakkal került a kórházba – Még a tapasztalt szülész is ledöbbent az újszülött láttán

Ha nagy súlyú újszülöttekről van szó, akkor Chrissy Corbitt számára nem idegen a téma. Első két gyermeke is 4 és 4,5 kilogrammal jött a világra. Amikor újra teherbe esett, már tudta, hogy a következő csemete sem fogja ennél alább adni.

A jóslat beigazolódott, erre azonban még Chrissy sem volt felkészülve.

Chrissy hasa olyan nagyra növekedett, hogy még az idegenek számára is képtelenség volt mellette megjegyzés nélkül elhaladni.

Azt tudni kell, hogy sajnos terhességi diabéteszben is szenvedett és a magas vércukor értékek növelik a magzati abnormalitások kockázatát is.

Ha a vércukorszint a terhesség utolsó három hónapjában kiugróan magas, az a baba hirtelen növekedését vonhatja maga után és ez a szülési komplikációk esélyét is megnöveli.

Az orvosok úgy becsülték, hogy Chrissy hatalmas pocakjában egy 4-4,5 kg közötti súlyú baba van.

Végül a kislány császármetszés útján látta meg a napvilágot, korábban, mint várható volt. Amikor a gyermek megszületett, Chrissy ujjongást tapasztalt a szülőszobában. Úgy gondolta, hogy ez egy kissé furcsa, hiszen ilyen még soha nem fordult elő ezelőtt.

“Emlékszem, amikor az orvos azt mondta: ‘Olyan, mintha ennek a gyereknek nem lenne vége.'” – mesélte Chrissy.”

Amikor az anyuka végre megpillanthatta újszülött lányát, alig akart hinni a szemének.

“Úgy nézett ki, mintha már egy totyogót húztak volna ki a hasamból.” – mondta Chrissy.

Kiderült, hogy ő volt eddig a legnagyobb baba, akit Eric Edelenbos, a szülész a világra segített. Amikor az újszülöttet mérlegre helyezték, még nagyobb volt a meglepetés.

A baba súlya 5,9 kg volt.

Mivel lányuk a pocakban ilyen szép nagyra növekedett, a szülők kénytelenek voltak eladományozni az újszülött ruhákat és pelenkát, amit már beszereztek az érkezésére. Hogy érzékeltetni tudják, a lányukra egyből a 9 hónaposakra való ruhát és pelenkát kellett adniuk.

Ha tetszett a cikk, kérlek, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

tudasfaja.com

loading...