Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Még a legcsúnyább zuhanyfülke is ragyogni fog, ha bevetjük ezt a házi...

Még a legcsúnyább zuhanyfülke is ragyogni fog, ha bevetjük ezt a házi tisztítószert!

Hirdetés

A zuhanyfülkére rászáradt vízcseppeket, vízköves foltokat egyáltalán nem könnyű eltávolítani, főleg ha azok az apró minták közé is befészkelik magukat. Ugyanakkor ha nem végzünk alapos munkát, több helyen a fémből készült elemek rozsdásodásnak indulnak és még a penész is felüti a fejét.

 

Hirdetés

A vízkőfoltoknak elég pár óra, egy nap, és máris ott ragyognak a fülke falán. De most nincs menekvés, mert a következő házi tisztítószer gyorsan eltávolítja ezeket a vízköves problémákat.

Hozzávalók:

  • 1 bögre folyékony mosogatószer
  • 1 bögre felmelegített ecet
  • tölcsér
  • szórófejes flakon
  • szivacs

Mit kell tenni?

A bögre ecetet melegítsük fel egy edényben, de vigyázzunk, hogy ne legyen forró. Annyira legyen meleg, hogy a bőrünkre cseppentve, el tudjuk viselni. A tölcsér segítségével a meleg ecetet töltsük bele a szórófejes flakonba, és mehet utána a mosogatószer is.
Rázzuk fel az üveg tartalmát, de csak óvatosan, az nem jó, ha közben sok hab keletkezik. Fújjuk le ezzel a keverékkel a zuhanyfülkét, hagyjuk 30 percig úgy, hogy az ecet elvégezze a vízkő feloldását. A végén egy szivaccsal töröljük le és vízzel öblítsük le a felületet. Az ecetszag miatt nem kell aggódni, gyorsan elillan. Ez az oldat csempék tisztán tartására is kiváló.

Hirdetés
loading...