Kezdőlap ÉRDEKESSÉGEK ELKÉPESZTŐ Le akarták kapcsolni a rákos kisfiút a lélegeztetőgépről, de csodálatos gyógyuláson ment...

Le akarták kapcsolni a rákos kisfiút a lélegeztetőgépről, de csodálatos gyógyuláson ment keresztül!

Egy brit család húsvét vasárnap egyben az általuk nevezett “húsvéti csoda” két éves évfordulóját is megünnepelte. Dylan Askin-t, a középső fiúgyermeket, 2 éves korában egy ritka típusú rákkal diagnosztizálták és az orvosok semmi esélyt nem láttak a felépülésére. 

A gyermek olyan állapotba került, hogy a szülők a kórházi ágyában kereszteltették meg, miközben arról döntöttek a feje fölött, hogy lekapcsolják a lélegeztető gépről.

A kis Dylan majdnem életét vesztette két évvel ezelőtt, amikor egy ritka típusú rákot, a Langerhans sejtes hstiocytosis-t (LCH) megállapították nála.

Az akkor 2 éves kisfiúval 2015 karácsonyán rohantak a kórházba a szülei, mivel légzési nehézségei voltak. Az orvosok felfedezték, hogy ciszták borítják a tüdejét, ami akkor már összeesett.

A betegsége rosszabbodott, amikor tüdőgyulladást kapott. Nagypénteken a szülők készen álltak rá, hogy elbúcsúzzanak fiuktól.

“Nagypénteken azt mondták nekünk az orvosok, hogy az állapota nagyon súlyos és nem fog rendbe jönni.”– mondta az anya Kerry. “Minden gép a legnagyobb fordulaton dolgozott, de Dylan még mindig küszködött és szenvedett. Megkereszteltettük és a család minden tagja eljött, hogy búcsút vegyen tőle.”

Másnap az orvosok lassan nekiláttak a feladatuknak és elkezdték volna lekapcsolni a gépeket, amikor hirtelen a kisfiú szíve normálisan kezdett el dobogni.


“Csak ennyit mondtunk: “Állj, még mindig küzd az életéért!”– mondta Kerry. “Ekkor az oxigénszintje is elkezdett emelkedni és visszatért a normális szintre. Húsvét vasárnapján már elég stabil volt ahhoz, hogy a nyugodtan hátradőlhessünk. Erős volt a hitem, hogy húsvéti csoda történt.”

“Amikor elmondtuk a nagyobbik fiunknak, hogy mi történt, azt mondta: ‘Olyan, mint Jézus’, hiszen nemrég tanultak róla az iskolában.”– emlékezett vissza Kerry.

Dylan egy hónappal később már annyira felépült, hogy hazamehetett, a kemoterápiás kezelését pedig 2017 júliusában befejezhették.

“Nem vagyok szigorúan vallásos, de hiszem, hogy csoda történt.” – jegyezte meg Dylan édesanyja.

tudasfaja.com

loading...