Kezdőlap AKTUÁLIS Közleményt adott ki az OTP – rengeteg bankszámla lenullázódhat hamarosan

Közleményt adott ki az OTP – rengeteg bankszámla lenullázódhat hamarosan

Hirdetés

Az OTP Bank arra figyelmeztette ügyfeleit, hogy adathalász csalók az átutalásokra automatikusan beállított napi limit megemelésére, illetve a számlájukon található összeg elutalására próbálják rávenni őket. A pénzintézet pénteken tájékoztatta erről az MTI-t.

 

Hirdetés

 

A közleményben kiemelték, hogy az ügyfelek védelme érdekében a bank május 8-tól automatikusan 1 millió forintos napi limitet állított be minden, az OTP internet- és mobilbankból indított átutalásra.

Ezt a limitet csak a bankfiókban személyesen, vagy a Mobilbanki alkalmazásban lehet megváltoztatni.

Az elmúlt időszakban a csalók gyanús tranzakciókra hivatkozva próbálják rávenni az ügyfeleket, hogy változtassák meg ezt a limitet, és pénzüket utalják „biztonságos számlára”.A bank hangsúlyozta, hogy sosem kérné az ügyfeleitől ilyen lépéseket, és arra kéri őket, hogy az ilyen kéréseket azonnal szakítsák meg és tájékoztassák a pénzintézetet.

A tájékoztatás szerint a csalók egy másik módszerrel is próbálkoznak: megpróbálják rávenni az ügyfeleket telefonon, SMS-ben vagy e-mailben, hogy új eszközt regisztráljanak mobilbanki alkalmazásukhoz.

Az OTP arra kérte ügyfeleit, hogy kiemelt figyelmet fordítsanak arra, hogy milyen eszközök regisztrálását engedélyezik a Mobilbanki alkalmazáshoz.

Ha új eszköz regisztrálásáról kapnak SMS üzenetet, és nem ők szeretnék új eszközről használni a banki szolgáltatásokat, töröljék az üzenetet és ne adják meg a kapott kódot semmilyen felületen.Az OTP Bank közleménye figyelmezteti az ügyfeleket, hogy legyenek éberek és óvatosak a csalásokkal szemben, különösen, ha gyanús kérésekkel szembesülnek.

A bank hangsúlyozta, hogy soha nem kérné ügyfeleitől a napi átutalási limit megemelését vagy új eszközök regisztrálását ilyen módon, és arra biztat mindenkit, hogy azonnal szakítsák meg a kapcsolatot, ha ilyen kérésekkel találkoznak.

Hirdetés