Kezdőlap AKTUÁLIS Közleményt adott ki az OTP – Ezek a jelei, hogy lopják a...

Közleményt adott ki az OTP – Ezek a jelei, hogy lopják a számlán lévő pénzünket

Hirdetés

Az OTP Bank figyelmeztetést adott ki ügyfeleinek, mivel folyamatosan megpróbálkoznak a csalók az online pénzügyi adatok megszerzésével.

 

Hirdetés

Az újabb támadás egy álcázott e-mailen keresztül zajlik, amelyben vírusirtóként beállítva egy szoftvert kínálnak letöltésre. Ennek eredményeként az ügyfelek könnyen hozzáférést biztosíthatnak a bankszámlájukhoz az átverők számára.

Bár a levélben szerepel a Magyar Nemzeti Bank és más pénzintézetek logója, ez még nem teszi hitelessé az üzenetet – hangsúlyozta az OTP.A csalók most azt próbálják elhitetni az ügyfelekkel, hogy egy “víruskezelő” programot kell letölteniük a Magyar Nemzeti Bank által javasolt módon. Különösen az Android rendszerű eszközökkel rendelkező banki ügyfeleket célozzák meg ezzel a hamis kampánnyal – hívta fel a figyelmet az OTP.

Ha az ügyfél enged a csalóknak, és letölti a programot, majd megadja az adatait, akkor gyakorlatilag átadja a bűnözőknek az irányítást a bankszámlája felett. Ezért az OTP arra kéri ügyfeleit, hogy legyenek nagyon óvatosak, és ne telepítsenek semmilyen kéretlen szoftvert az eszközeikre!

Bár a bankok mindent megtesznek a bankszámlák biztonsága érdekében, az ügyfeleknek is fontos szerep jut a védelemben.

Ha az ügyfél saját maga adja meg a belépési adatait egy átverő alkalmazáson keresztül, akkor még a legfejlettebb biztonsági rendszerek sem nyújtanak védelmet – hívta fel a figyelmet az OTP Bank.Az ügyfeleknek tehát különösen fontos, hogy fokozottan ügyeljenek online biztonságukra és soha ne osszák meg bizalmas adataikat semmilyen gyanús forrásból érkező kéréssel szemben.

Hirdetés