Kezdőlap AKTUÁLIS Közel 100.000 Ft-os támogatás igényelhető a családoknál

Közel 100.000 Ft-os támogatás igényelhető a családoknál

Hirdetés

Az iskolakezdés időszaka mindig kihívást jelent a családok számára, különösen a gyermekes szülőknek, akiknek meg kell szervezniük a gyerekek iskolai felszereléseit és szükségleteit.

 

Hirdetés

Az iskolakezdés jelentős költségekkel jár, mint például a tankönyvek, tanszerek, iskolai ruházat és más oktatási kiadások. Azonban Magyarországon a munkaadók által nyújtott iskolakezdési támogatás jelentős segítséget nyújthat a családoknak, hogy enyhítsék ezen kiadásokat.

Az iskolakezdési támogatás egy kedvezményes cafeteria elem, amelyet a munkaadók nyújthatnak alkalmazottaiknak a tanév kezdetén.Ezt a támogatást gyermekenként egyszeri alkalommal lehet igénybe venni, és a bruttó minimálbér 20-25-30%-áig terjedő összegben adható. Az idei évben ez azt jelenti, hogy akár 38.295 forint iskolakezdési támogatást kap egy gyermekre vonatkozóan.

Az iskolakezdési támogatást általában szeptember hónapban adják ki a jogosultaknak. Ez a támogatás utalvány formájában érkezik, és szigorúan meghatározott célra használható fel. A taneszközök, tankönyvek, iskolai ruházat és egyéb oktatási célú kiadások fedezésére használható.

Fontos megjegyezni, hogy mindkét szülő igénybe veheti az iskolakezdési támogatást, még akkor is, ha ugyanazon munkáltatónál dolgoznak.

Azonban az egyik feltétel, hogy a szülők jogosultak legyenek családi pótlékra. Az utalványt a tanév első napját megelőző 60. naptól az érintett naptári év utolsó napjáig lehet felhasználni.Az iskolakezdési támogatás összege a gyermek(ek) számától függ. Íme az összegek:

  • 1 gyermek esetén: 38.295 forint
  • 2 gyermek esetén: 76.590 forint
  • 3 gyermek esetén: 114.885 forint
  • 4 gyermek esetén: 153.180 forint

Az iskolakezdési támogatás jelentős segítséget nyújthat azoknak a családoknak, akiknek nehézséget okozna az iskolai kiadások fedezése. A magas összegű tankönyvek és egyéb iskolai költségek könnyebben megfizethetők ezen támogatás révén.

A munkáltatóknál lehet érdeklődni a lehetőségről és az igénylés részleteiről, de online is sok információ elérhető a témával kapcsolatban.Fontos megjegyezni, hogy az iskolakezdési támogatást az év végéig lehet kérni és juttatni a munkavállalóknak, tehát idén még bármikor igényelhető.

Az iskolakezdési támogatás egy remek eszköz arra, hogy könnyebben megteremtsük a gyermekeink számára a tanévhez szükséges eszközöket és felszereléseket.

Hirdetés