Kezdőlap OTTHON KREATÍV Kört hajlított a dróthálóból, majd megtöltötte virágfölddel. Ha meglátod mi lett belőle,...

Kört hajlított a dróthálóból, majd megtöltötte virágfölddel. Ha meglátod mi lett belőle, te is megcsinálod ugyanezt!

Nagyon divatos most az ilyen zöld-gömbalkotás, és valljuk be bizony igen mutatós is! Azonban amennyire mutatós pont annyira drága is. Ha nincs fölösleges 50 euród, készítsd el te magad ez a virággömböt!

 

A 2017-as évet méltán nevezhetjük a pozsgások évének is, hiszen a tavaly bármerre is néztünk, legyen szó kirakatokról, vendéglőkről, fesztiválokról, esküvőkről, és otthonokról, mindenütt a pozsgások hódítottak.

Bár ebben az évben már inkább a pálmafélék hódítanak, de a pozsgások korszaka sem áldozott le túlságosan.

Ha szeretnéd a lakásodat, vagy a teraszodat egy ilyen csodálatos pozsgás gömbbel díszíteni, készítsd el otthon te magad. Nagyon mutatós, akár ajándékba is adhatod.


Hozzávalók:

  • vastag alumínium drót
  • fémháló
  • drótvágó
  • kaktuszoknak, és pozsgásoknak való ültetőtalaj
  • csavarhúzó
  • gemkapocs
  • pozsgások
  • moha

Elkészítés:

Először készítsd elő a pozsgásokat, olyan kis hajtásokat válassz, melyek egészségesek, és a gyökerük is teljesen ép.A drótból formázz néhány kört, majd illeszd egymásba, és rögzítsd őket több helyen. Ezután vond be a fémhálóval, és ezt is rögzítsd a keretre. Béleld ki körbe mohával a keretet, figyelj rá, hogy mindenüvé egyenletes réteg kerüljön.

Ez azért szükséges, hogy ne hulljon ki a föld a keretből. Ezután töltsd fel a pozsgásoknak való földkeverékkel a keretet. A csavarhúzó segítségével mélyíts kisebb lyukakat a mohás földbe, majd tegyél bele egy-egy kisebb pozsgást.Az egész hálót “sződd be” a pozsgásokkal. Egy-egy gemkapocs segítségével rögzítsd a pozsgásokat, hogy ne essenek ki. A gömb közepére készíts drótból egy erős hurkot, majd erre akassz egy láncot.

Már akaszthatod is a helyére a mutatós labdacsot. Miután felakasztottad, egy virágspriccelő segítségével öntözd jól be a kompozíciót.

tudasfaja.com

loading...