Kezdőlap EGÉSZSÉG Korai jelek, amik arra utalnak, hogy daganat növekszik a testedben

Korai jelek, amik arra utalnak, hogy daganat növekszik a testedben

Az éve szűrési vizsgálatok nagyon fontosak, de nem ez az egyetlen módja annak, hogy fény derüljön arra, ha valami baj van az egészségügyi állapotunkkal.

 

Bármilyen nagyobb változást észlelünk a szervezetünkben, ne hagyjuk figyelmen kívül. Az alábbiakban olyan tüneteket sorolunk fel, melyek akár komolyabb betegséget is jelezhetnek.

Légszomj, zihálás

Ez akár a tüdőrák első jele is lehet. Ha hosszabb ideig tart, azonnal fel kell keresni egy szakorvost.

Krónikus köhögés, mellkasi fájdalom

Bár sokan leginkább csak hörghurutra gyanakszanak, mégis ezek a tünetek akár a leukémia, vagy a tüdőrák jelei is lehetnek. A tüdőrákos betegek esetében a mellkasi fájdalom, a karok, és a vállak tájékáig sugárzik.

Gyakori láz, fertőzések

A leukémia esetében ezek a legjellemzőbb tünetek. A betegség elpusztítja a vérsejteket, így csökken a szervezet ellenálló képessége, és sokkal nagyobb lesz a fertőzés esélyének kialakulása.

Nyelési nehézségek
Akár nyelőcső-vagy torokrákra is utalhat, de bizonyos esetekben a tüdőrák jele is lehet.

Duzzadt nyirokcsomók a nyak, hónalj, vagy torok tájékán

Ez azt jelzi, hogy baj vagy a nyirokrendszer működésével, de sajnos néha rákos megbetegedés jele is lehet.

Véraláfutások, vérzékenység

Ezek a tünetek azt jelzik, hogy valami rendellenesség van a vérlemezekkel, és vörösvértestekkel, de akár leukémia jele is lehet.

Gyengeség, fáradtság
Az állandó gyengeség, és fáradtságérzet gyakran a rákos megbetegedések különböző típusaira utal. Ha nem segít az alvás, és pihenés, akkor egy idő után érdemes felkeresni egy szakembert.

Puffadás, hasi hízása

Ez akár a petefészekrák jele is lehet, ha látszólag minden ok nélkül gyors hasi hízást tapasztalunk, akkor minél hamarabb orvoshoz kell fordulni.

Véres székletHa többször előfordul, akkor akár a rák jele is lehet, fel kell keresni egy szakembert, ne halogassuk.

A rákos betegségek bár jelenleg a világon a vezető helyen állnak az elhalálozási mutatókon, mégis hinni kell benne, hogy van remény a gyógyulásra. Minden meg kell tenni azért, hogy a szervezet meg tudjon újulni, és eltűnjön a daganat. Mindenki a saját választása, és felelősség szerint dönt, hogy a hagyományos orvoslást, vagy az alternatív gyógyászatot választja.

Hogyan előzhetjük meg a rákos betegségek kialakulását?

-növeljük a szervezet D-vitamin szintjét
-kerüljük a feldolgozott, és gyorséttermi élelmiszereket
-nagyon fontos a rendszeres testmozgás
-kerüljük a káros sugárzásokat
-fogyasszunk minél több nyers zöldséget, és gyümölcsöt
-csökkentsük a stresszt, oldjuk az érzelmi blokkokat, mivel a legújabb kutatások szerint a rákos betegségek kialakulásában nagyon nagy szerepet játszanak az érzelmi megterhelések

Szerző: tudasfaja.com

loading...