Kezdőlap AKTUÁLIS Kitálalt az igazságról Mészáros Lőrinc

Kitálalt az igazságról Mészáros Lőrinc

Hirdetés

Az elmúlt években Mészáros Lőrinc neve gyakran feltűnt a média címlapjain, és nem véletlenül.

 

Hirdetés

Az egyszerű gázszerelőként kezdődött életútja fokozatosan váltott világot, amelyben a vállalkozói siker és a politikai kapcsolatok egyaránt meghatározó szerepet játszanak.

Az Indexnek adott exkluzív interjú során betekintést nyerhettünk Mészáros életútjába és gondolkodásmódjába, amelynek során nem csak a jelenlegi helyzetét, de a múltját és jövőbeli terveit is megosztotta.

Az Építőipar Kezdetek és Az Első Cégek

Mészáros Lőrinc nem mindennapi sikertörténetének gyökerei az építőiparban találhatók. Az 1990-es évek elején, a rendszerváltás után, az általa alapított kft.-ben alvállalkozókat foglalkoztatott, majd az építőiparban kezdett tevékenykedni.A gázhálózatok és infrastruktúrák fejlődése jelentős lökést adott vállalkozásainak, amelyek azonban a szocialista kormányok idején hullámvölgybe kerültek. Ennek ellenére Mészáros kitartott és újraépítette vállalkozásait, amelyek 2007-re már milliárdos megrendeléseket kaptak.

Politikai és Gazdasági Kapcsolatok

Az interjúból kiderül, hogy Mészáros Lőrinc és Orbán Viktor között baráti kapcsolat van, amely a bizalmon alapszik. Annak ellenére, hogy politikai pályájuk különböző időszakokban indult, és más irányt vettek, a kapcsolatuk továbbra is szoros maradt.

Mészáros értékelése szerint az Orbán-kormány határozott célja az volt, hogy a magyar vállalkozók is kiteljesedhessenek, és ezáltal egészséges hazai-nemzetközi viszonyokat teremtsen a versenyszférában.

Vállalkozói Filozófia és Felelősségvállalás

Mészáros Lőrinc sikere nem csupán a vagyonában, hanem a vállalkozói filozófiájában is megmutatkozik. Számára a hatékonyság és a felelősségvállalás mindig fontosabb volt, mint a luxus és az öncélú gazdagság.

A vállalkozásainak transzparenciája és a munkaerő magas aránya is kiemelkedő jellemzők, és a cégcsoport fejlődése korlátok nélkül terjeszkedik, nemcsak Magyarországon, hanem a régiós piacokon is.

A Jövő Irányai és Kihívásai

A jövőre vonatkozó tervek között szerepel a külföldi terjeszkedés a turizmus, mezőgazdaság és az építőipar területén. Mészáros hangsúlyozza, hogy versenyhelyzet van mindenhol, és nem tartja helyesnek azt az elképzelést, miszerint csak ők kapnak munkákat Magyarországon.A gazdasági útjának újabb állomása lehet a sportegészségügyi ellátás és a magánegészségügy területén való részvétel is.

Összegzés

Mészáros Lőrinc életpályája és vállalkozói filozófiája inspirációt nyújthat mindazoknak, akik sikeres vállalkozóvá válni vágynak. A közösség és a felelősségvállalás mindig is kiemelkedő szerepet játszottak az életében, és ezek az értékek továbbra is irányt mutatnak vállalkozói tevékenységében.

Ahogy Mészáros mondja, az élet igazán fontos része a család és a szerettekkel való időtöltés, ami kiegyensúlyozottságot és boldogságot hoz az életébe.

Hirdetés