Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Kipróbált módszerek, amelyek távol tartják az egereket az otthonodtól!

Kipróbált módszerek, amelyek távol tartják az egereket az otthonodtól!

Hirdetés

Ha azt vesszük észre, hogy a kamrában lyukas egy zsák és egyértelműen rágások nyomai vannak rajta, amellett apró, rizsszem méretű és alakú fekete gudicsok éktelenkednek a környéken, biztosak lehetünk benne, hogy egerekkel van dolgunk. Attól, hogy nem látjuk, ott van a közelben és csak arra vár, hogy újra falatozhasson valamit a mi kontónkra.

 

Hirdetés

 

Jellemzően akkor bújnak elő, amikor már nincs mozgás a házban és ilyenkor bátran garázdálkodnak. A legnagyobb probléma, amellett, hogy tönkreteszik az élelmiszert az, hogy betegségeket is képesek terjeszteni bolhák, atkák és kullancsok által.

Nagyon fontos, hogy elejét vegyük a megjelenésüknek és sok felesleges bosszúságtól megkíméljük magunkat.

Hogyan tartsuk őket távol?

Első körben minden élelmiszert zárt helyen, ezen felül jól záródó tárolóedényben tartsunk, legyen az befőttes üveg vagy műanyag doboz. Kerüljük a zsákokat és papír- vagy nejlonzacskókat.Alkalmazzunk olyan szereket, amelyek elrettentik őket, mint például a borsmentaolaj. Csepegtessünk 10-10 csepp illóolajat vattakorongokra és azokat helyezzük el az otthonunkban olyan helyeken, ahol az egér felbukkanására utaló nyomokat találtunk. Nem állhatják a szagát.

Az extra segítség, ha menta növényt is tartunk otthon a konyhában és a teraszon vagy erkélyen balkonládában is.

Ha van otthon cica, akkor a macskaalmot is felhasználhatjuk erre a célra, hiszen a macskák vizelete is elrettentő az egerek számára, nem beszélve a macskáról magáról, aki alapvetően nagy vadász és képes begyűjteni a nemkívánatos betolakodókat.Használhatunk egércsapdát is, amelyből már lehet kapni kíméletesebb fajtát, amely nem olyan kegyetlenül bánik el az egerekkel, mint a régimódi egérfogó vagy a méreg, amely a többi háziállatra is veszélyes lehet.

Az is egy hasznos trükk, ha szerzünk egy vödröt és csokoládéval bekenjünk a belső oldalát. Ez odavonzza az egeret, aki valahogyan belemászik, de onnan kijutni már nem fog tudni.

Még egy megoldás, ha egy asztal szélére felrögzítünk egy karton csövet, amelynek a végére valamilyen vonzó ételdarabkát teszünk, közvetlen alá pedig egy vödröt. Az egér az étel levadászása közben beleesik majd a vödörbe, ahonnan végül nem tud kijönni.

Ha már megtörtént a baj…

Ha az egér berágta magát valahová, akkor azt az élelmiszert azonnal el kell távolítani, gumikesztyűben a kinti kukába, amelyet érdemes a bejárattól messzire elhelyezni.Ha lakásban lakunk, akkor pedig azonnal kivinni a szemétledobóba. Az egerek nem csak a kertes házakban bukkannak fel. Láttunk már olyan egeret, aki gyorsabban masírozott felfelé a lépcsőház lépcsőjén, mint mi magunk.

A benti szemetest is érdemes akár naponta, maximum kétnaponta üríteni.

Takarítsuk fel az ürüléket gumikesztyűben, antiszeptikus törlőkendővel. Ne porszívóval és ne seprűvel! Az adott területet, ahol az ürüléket találtuk, alaposan takarítsuk fel egyszer használatos fertőtlenítő kendőkkel, majd mindent dobjunk a kinti szemetesbe.Keressünk réseket, akár olyan aprókat is, mint egy pénzérme, hiszen ezen is képesek az egérkék bejutni. Figyeljünk a mosogató alatti vízvezetékcsövek kiképzésére is. Minden rést azonnal tömjünk be, ezzel is akadályozva a bejutásukat.

tudasfaja.com

Hirdetés
loading...