Kezdőlap AKTUÁLIS Kiderült mennyit ér Berki Krisztián hagyatéka

Kiderült mennyit ér Berki Krisztián hagyatéka

Berki Krisztián élete során egy nagyon komoly követőtábort alakított ki maga mögött, profi módon felépített az életéről egy képet, amit szeretett volna ha mások látnak belőle.

 

 

Sosem titkolta, hogy jövedelme egy részét közösségi oldalaiból nyeri. Krisztiánt a Facebookon 293 ezren, míg az Instagramon 345 ezren követték.

De felmerül a nagy kérdés, mennyit érnek most Berki Krisztián oldalai és nélküle van-e ezeknek jövője? Kérészi Máté, a Lighthouse Marketing alapítója hosszan kifejtette álláspontját a témáról:

Kezdjük azzal, hogy egy Facebook, Instagram vagy egyéb közösségi oldal értékének meghatározása nagyon nehéz és sokösszetevős feladat. Rengeteg, mondhatni unalmas összetevője van a válasznak.A követői létszám ugyan jó kiindulási alap, de valójában marketing oldalról ennek a szerepe másod, vagy akár harmadlagos.

Ami igazán fontos és persze csak az adminisztrátori jogkörrel rendelkező emberek számára elérhető, az a követők összetétele kor, hobbi, érdeklődési kör és persze aktivitás vonatkozásában” – kezdte a szakember, aki egyébként 3 járható utat lát:

“Sokat gondolkodtam arról, hogy mi történhet egy elhunyt és népszerű híresség oldalaival. Az egyik lehetséges opció, hogy senki nem kezeli őket a jövőben, vagyis érintetlenül maradnak.A második és egyben talán a leginkább észszerű megoldás, hogy valaki, például az özvegye, vagy később a gyermekei, vagy akár egy adminjoggal rendelkező barátja kérvényezi, hogy minősítsék át az oldalakat emlékoldallá és a jövőben ezen a mezsgyén haladva töltenek fel rájuk tartalmakat. Ez ugyanakkor komoly procedúra.

A harmadik megoldás, hogy megőrzik a brandet és arra törekednek, hogy az elhunyt emlékét megőrizve, folytassák azt, amit ő képviselt. Krisztián esetében ugyanakkor ez nagyon nehéz lenne. Az ő személyisége nélkül szinte lehetetlen fenntartani azt az érdeklődést, ami őt övezte.

Az Instagramon valamivel könnyebb a helyzet, hiszen ott Krisztián rengeteg családi tartalmat osztott meg. Ráadásul, ha például a felesége megjelöli saját posztjában a hozzá köthető oldalt, akkor a bejegyzés ott is megjelenik” – magyarázta a szakember.

“Elméleti síkon eladható egy közösségi felület, hiszen könnyen váltható admin és persze az sem lehetetlen, hogy valaki átnevezzen egy 300 ezres követőtáborral bíró oldalt és új tartalmakat kezdjen el megosztani. Ugyanakkor marketing szempontjából ez nem egy jó megoldás.Krisztián követői számára ugyanis ez egy rossz üzenet lenne és bizonyosan ellenszenvet váltana ki. Összességében kijelenthető, hogy a Berki Krisztián után maradt két közösségi felület eszmei értéka nagy, de anyagi értelemben nélküle nem érnek sokat” – tette hozzá Kérészi Máté.

(ripost.hu)

loading...