Kezdőlap AKTUÁLIS Kiállt a nép elé III. Károly, ezekre a szavakra senki nem számított

Kiállt a nép elé III. Károly, ezekre a szavakra senki nem számított

Tegnap este érkezett az egész világot megrendítő hír, miszerint 96 éves korában meghalt II. Erzsébet királynő. A trónon fia, III. Károly király követi, aki ma estebeszédet mnodott.

 

A királynő halálával életbe lépett a London Bridge hadművelet, így tegnap este a helyi idő szerint, 11 órakor hivatalosan is bejelentették, hogy II. Erzsébetet fia, Károly követi a trónon.

A koronázásig ugyan még egy év is eltelhet, a trónörökös már elfoglalta új pozícióját, akinek a hivatalos megnevezése mostantól III. Károly király, a feleségét, Kamillát pedig királyné megszólítás illeti.


III. Károly király a beszédében elmondta:

„Most az én életem is megváltozik, vállalom azt a felelősséget, amit most a sorstól kaptam. Tudom, hogy feleségem, a királyné, Kamilla mindig mellettem lesz. Büszke vagyok a fiamra, Vilmosra, aki átveszi korábbi címemet, Wales hercege lesz. Biztos vagyok benne, hogy Katalin megfelelő támaszként fogja őt támogatni. Harryre is Meghanre is büszke vagyok, akik a saját életüket építik.

Remélem, hogy édesanyám nyugalomban tud pihenni, és én tovább vihetem, mindazt, amit ő elért. Úgy, ahogy a királynő is tette, épp akkora odaadással uralkodok majd, megfogadom, hogy az Istentől kapott még hátralévő időmben tartani fogom nemzetünk elveit” – mondta.

loading...