Kezdőlap AKTUÁLIS Kiadták a riasztást, jégeső, kíméletlen vihar érkezik – Ha itt élsz, zárj...

Kiadták a riasztást, jégeső, kíméletlen vihar érkezik – Ha itt élsz, zárj be mindent!

Szerdán jobbára borult lesz az ég, de délután a Tiszántúlon és északnyugaton szakadozottá, gomolyossá válhat a felhőzet.

 

Eső, zápor elsősorban az ország északnyugati felében valószínű, majd délután már középen és délkeleten is kialakulhatnak záporos, zivataros gócok. Az északias szél a Nyugat-Dunántúlon és az északkeleti harmadban erős, olykor viharos lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet a tartósan borult részeken 14, 20, az Alföldön 20 és 24 fok között alakul. Késő estére 11 és 17 fok közé csökken a hőmérséklet.

 

Csütörtökön az összefüggő felhőzet felszakadozását, gomolyosodását követően gomolyfelhős idő várható általában sok napsütéssel és kevés fátyolfelhővel. Helyenként előfordulhat kisebb eső, zápor. Az északi, északkeleti szél többfelé megélénkül. A csúcshőmérséklet 16, 21 fok körül alakul.Pénteken a gomoly- és fátyolfelhők mellett sok napsütés várható. Napközben nem valószínű csapadék, estétől az északnyugati részeken előfordulhat eső, zápor. Többnyire mérsékelt lesz a légmozgás. Hajnalban általában 5, 10 fok várható, de a nyugati részeken és az északi völgyekben ennél hűvösebb is lehet. Délután 18 és 23 fok valószínű.

Szombaton nyugat, északnyugat felől az északi részeken megnövekszik a felhőzet, de a déli részeken még lehet szűrt napsütés. Az északi részeken és a Tiszántúlon szórványosan előfordulhat eső, zápor, néhol zivatar. A keleti, majd az északira, északkeletire forduló szelet élénk lökések kísérhetik. Hajnalban 6, 12, délután általában 18, 24 fokot mérhetünk, de az északi részeken helyenként hűvösebb maradhat az idő.Vasárnap nagyrészt felhős időre számíthatunk, északkelet felé haladva lehet több a napsütés. Elsősorban az északnyugati megyékben, valamint a Tiszántúlon fordulhat elő eső, zápor. A keleties szél megélénkül. A minimum-hőmérséklet 4 és 12, a maximum 16 és 22 fok körül valószínű.

loading...