Kezdőlap AKTUÁLIS Kiadták a figyelmeztetést – jégeső, viharos szél, néhol havazás is lehet

Kiadták a figyelmeztetést – jégeső, viharos szél, néhol havazás is lehet

Hirdetés

A várva várt tavasz sokak számára az újjászületés és a kellemes időjárás jele, azonban az idei évben egyelőre kevés jóval kecsegtet az időjárás.

 

Hirdetés

Kedden erős szél, eső, jégeső, sőt, helyenként akár havazás is várható, ami kissé megzavarhatja a tavaszi hangulatot.

Keddi időjárás: felhős égbolt és eső

A Nyugat-Dunántúlon erősen felhős vagy borult lesz az ég, míg másutt délelőtt még csak kisebb körzetekben lehet felhős idő. Délelőtt csak a Nyugat- és Észak-Dunántúlon várható eső, zápor, míg délutántól dél felől egyre többfelé terjedhetnek el az esőfelhők.

Délnyugaton néhol akár zivatar is kialakulhat, és az Alpokalja magasabb részein még havazásra is számíthatunk. Az északi, északkeleti szelet sokfelé élénk, helyenként erős lökések kísérik. A nappali hőmérséklet általában 11-21 fok között alakul.

Kedd éjszaka: borús idő és további eső

Túlnyomóan borult lesz az ég, és többfelé várható eső, zápor éjszaka. Délen egy-egy zivatar is kialakulhat, és az Alpokalja magasabb részein továbbra is havazás valószínű.Az északi, északkeleti szél többfelé élénk lesz, a Dunántúlon pedig erős. Az éjszakai hőmérséklet általában 5-11, a Nyugat-Dunántúlon 2-5 fok között alakul.

Figyelmeztetés: havazás a magasabb hegyekben

Reggel után átmeneti szünet várható, majd késő délutántól, estétől a Kőszegi-hegység magasabb részein (~5-600 m fölött) havas eső, havazás is előfordulhat. A csúcsokon akár 10 cm-t meghaladó hóréteg is kialakulhat a kedd éjszaka folyamán.

Keddi zivatarok és intenzív csapadék

Késő délutántól, estétől délnyugaton, délen zivatarok előfordulhatnak, amelyeket szélerősödés, apró szemű jég, valamint lokálisan intenzívebb csapadék kísérhet.

Előrejelzés a következő napokra

A nyugat, délnyugat felől érkező ciklon egyre kiterjedtebb csapadékrendszeréből többfelé tartós eső valószínű. A Dunántúl nyugati felén több helyen elérheti, illetve meghaladhatja a 20-25 mm-t a szerda délutántól, estig terjedő időszakban.Az időjárás előrejelzések alapján tehát a keddi nap bizonyos készültséget és felkészültséget igényel, főleg azoknak, akik utazást terveznek vagy szabadban dolgoznak. Legyünk óvatosak és vigyázzunk egymásra az időjárás viszontagságai között!

Hirdetés