Kezdőlap AKTUÁLIS Kiadták a figyelmeztetést az előttünk álló hatalmas havazás miatt!

Kiadták a figyelmeztetést az előttünk álló hatalmas havazás miatt!

Megérkezett az országba az első hó, ami sok településen és az ország valamennyi területén megbénította a forgalmat és a közlekedést.

csapadék halmazállapota az ország északkeleti harmadán (körülbelül a Budapest-Debrecen vonalban, illetve attól északra) döntően hó lesz. Ebben a térségben már hétfő reggelre is lepel – 5 centiméteres hóréteg boríthatja a tájat, hétfő estig pedig összességében 2 – 10 centiméter friss hó valószínű, de a hegyekben a 15-20 cm-t is elérheti a hóréteg vastagsága.

Az ország más tájain inkább eső lesz a jellemző, de időszakosan fagyott eső, havaseső is előfordulhat, majd a hétfő délelőtti óráktól kezdve észak felől egyre nagyobb területen válthat át az eső havazásba. A lehullott hó azonban a hegyeket és az Északi-középhegység területét leszámítva mindenütt olvadni fog.

A déli, délkeleti szél északnyugatira fordul, többfelé megélénkül, a Dunántúlon néhol meg is erősödik, így Dunántúli-középhegységben hóátfúvás is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +4 fok között valószínű. Késő estére általában -3, +3 fok közé csökken a hőmérséklet, de a havas, kevésbé szeles északkeleti tájakon már késő este jóval hidegebb lesz ennél.

Az alábbi megyékben havazásra figyelmeztetnek:

Több megyére pedig az ónos eső adtak ki figyelmeztetést:

Forrás: met.hu

loading...