Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Keverd össze ezt a pár hozzávalót, majd permetezd be vele a penészes...

Keverd össze ezt a pár hozzávalót, majd permetezd be vele a penészes területeket. Nem fogsz hinni a szemednek!

Ha gyorsan, és végérvényesen meg szeretnénk szabadulni a lakásunkban felbukkanó penésztől, ezt a hatékony módszert mindenképp ki kell próbálnunk!

A penészgombák leginkább a nyirkos, sötét, hideg területeken szaporodnak el, az egyik legkedveltebb területük az ablakkal nem rendelkező, nedves levegőjű helyiségek.

Szinte nincs olyan fürdőszoba, melynek valamelyik sarka ne penészedne. Ha egyszer felütötte a fejét, akkor viszont nagyon nehéz megszabadulni tőle. Mindig szellőztessünk a fürdőben, szárítsuk ki a nedves törölközőket, szivacsokat, és ha lehet, a kádat, tusolófüggönyt is mindig töröljük szárazra.

Időközönként ellenőrizzük a falicsempéket, ugyanis az ezek közötti nedves részen telepedik meg leghamarabb a penész. Ha állandóan penészes lakásban élünk, idővel számos betegség kialakulását ereményezheti az egészségtelen környezet. Számolunk kell a különböző légúti megbetegedésekkel, asztma, allergia kialakulásával.

Az alábbiakban egy nagyon hatékony házi keveréket mutatunk, mely segítségével megelőzhetjük a penész kialakulását, de megszabadulhatunk a már létrejött penésztelepektől is.

Hozzávalók:

  • 2 teáskanál teafaolaj
  • 2 csésze víz
  • egy tiszta pamutrongy
  • 1 üres szórófejes flakon

Alkalmazás:

A 2 csésze vízben keverjük el a teafaolajt, majd öntsük a flakonba. Csavarjuk rá a flakon tetejét, rázzuk alaposan össze, majd permetezzük be a már penészes, vagy penészedésre hajlamos területeket.

Hagyjuk állni néhány órán keresztül, majd a pamut ronggyal alaposan töröljük szárazra! Ha elsőre nem szabadultunk meg maradéktalanul a penésztől, ismételjük meg újra a műveletet.

A teafaolaj erős gombaölő hatással rendelkezik, ezért segítségével könnyen megszabadulhatunk a penészgombáktól.

Szerző: tudasfaja.com

loading...