Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Kettévágja a mosogatószivacsot… amikor megtudtam miért kipróbáltam én is, zseniális!

Kettévágja a mosogatószivacsot… amikor megtudtam miért kipróbáltam én is, zseniális!

Hirdetés

Néha nehezen mehet a konyhai teendők elvégzése, főleg azok számára, akik kevés rutinnal rendelkeznek. Tudod, hogy kell kimosni a beleszáradt tejet az üvegből? Nézd meg az alábbi videót.

 

Hirdetés

Vágd ketté a mosogatószivacsot, majd egy pengével ejts egy kis bemetszést az egyik darab oldalán.

Illessz bele egy mágnesdarabot, majd nyomkodd bele a szivacsot az üvegbe.

Kívülről nyomj az üveg oldalához egy vasdarabot, ez majd odahúzza a szivacsot, ezután pedig nincs más dolgod, mind mozgatni a vasat.

Hogy ne hagyjon a fogó rozsdás nyomot a falon, amikor egy szeget húzol ki, tegyél az eszköz alá egy mosogatószivacsot. Így majd ezen fekszik a fogó, és nem a falon.

Ahhoz, hogy megfelelően ki tudd szárítani a használt mosogatószivacsot, nem lesz másra szükséged, mint egy iratcsíptetőre. Tedd bele a szivacsot, támaszd fel a csíptető lábait, és kész is a biztonságos szárító.Egy másik megoldás lehet, ha beteszed a mikróba egy percre a szivacsot. Így is tökéletesen ki tud száradni. Nagyon fontos, hogy ne hagyjuk nedvesen mosogatás után, mivel így sokkal jobban szaporodnak benne a bacillusok.

Vizezzünk be egy-két nagyobb darab szivacsot, tegyük légmentesen záródó zacskóba, majd be a fagyasztóba. A megfagyott szivacsokat, pedig használhatjuk jégakkuként. Tegyük a hűtőládába, és sokáig tartani fogja a hideget.

Hirdetés
loading...