Kezdőlap EGÉSZSÉG DIÉTA ÉS FOGYÁS Két hónapig minden nap megivott egy csésze paradicsomlevet. Az eredmény még őt...

Két hónapig minden nap megivott egy csésze paradicsomlevet. Az eredmény még őt is meglepte!

Mindannyian tudjuk, hogy a paradicsom kiemelkedő egészségügyi hatással rendelkezik. Számtalan betegségre lehet gyógyír, ezért jó, ha szezonban minél több paradicsomot fogyasztunk.

 

Ha nyáron gondoskodunk arról, hogy tartósítsuk a friss paradicsomot, akkor télen sem kell lemondanunk a jótékony csodaszerről.

A tajvani egyetem felmérése szerint, ha naponta megiszunk 250 ml paradicsomlevet, akkor két hónap múlva jelentős testsúly csökkenést észlelhetünk.

A paradicsomlé segítségével nem csak a fölösleges folyadék, de a testzsír, és a méreganyagok mennyisége is csökken.

Azok a nők, akik részt vettek ebben a kísérletben, jelentős pozitív változásról számoltak be. A vérminta alapján pedig arra a következtetésre jutottak a szakemberek, hogy jelentős mennyiségű antioxidáns került a kísérleti alanyok szervezetébe.

A likopin nevű antioxidáns a rossz koleszterinszintet is pozitívan befolyásolta. Már napi egy pohár paradicsomlé erősíti az immunrendszert, megakadályozza a szívbetegségek, és a rákos betegségek kialakulását. Megszabadít a feleslegesen felgyülemlett folyadéktól, védi a hasnyálmirigy, a tüdő, és az emésztőrendszer egészségét.


Készítsünk friss paradicsomlevet!

Hozzávalók:

  • 6 kg paradicsom
  • 2 evőkanál só
  • 4 evőkanál cukor

Elkészítés:

Mossuk meg a paradicsomot, vágjuk be a héját X-alakba, dobjuk forró vízbe egy-két percre, majd mikor kivettük mártsuk hideg vízbe, és húzzuk le a héját.

Vágjuk kisebb darabokra a paradicsomot, sózzuk, cukrozzuk, turmixoljuk össze.

Főzzünk 5-10 percig, majd töltsük steril üvegekbe. Tároljuk a hűtőszekrénybe, és igyunk meg belőle minden nap két pohárral evés előtt.

loading...