Kezdőlap ÉRDEKESSÉGEK ELKÉPESZTŐ Az anyuka kénytelen volt a koszos vonatpadlón szoptatni gyermekét, mert senki nem...

Az anyuka kénytelen volt a koszos vonatpadlón szoptatni gyermekét, mert senki nem adta át a helyét

A nyilvános helyen való szoptatás sokaknál kiveri a biztosítékot, haragot és ellenszenvet vált ki. Hiába, az egyik legtermészetesebb dologról van szó a világon, nem mindenki olyan toleráns, mint hinnénk. 

Millió történet lát napvilágot, amelyekben szoptató nők ellen tanúsítanak etikátlan attitűdöt.

Sophie Molineux, egy 22 éves fiatal édesanya is megtapasztalta ezt, aki kénytelen volt 1 éves gyermekét, Chester Moore-t egy vonat padlóján megszoptatni.

Éppen Shropshire-ből Ludlow-ba tartottak egy családi összejövetelre párjával, Rob Moore-ral, amikor a borzalmas eset történt. A velük együtt utazó 50 személy közül egy sem ajánlotta fel a helyét nekik. Ennek következtében Sophie kénytelen volt a gyermekét a vonat koszos padlójára ülve megszoptatni.

Sophie elmondása szerint azok az utasok, akik elsétáltak mellettük, ügyet sem vetettek rájuk, mintha ott sem lennének.

Sophie a következőket nyilatkozta:

“Teljesen le voltam döbbenve. Nagyjából 50 ember volt a vagonban, de senki nem mozdult meg… Egyértelmű volt, hogy nem szívesen ültem le a koszos padlóra egy robogó vonaton, hogy megszoptassam őt, nem volt valami kellemes, de nem igazán volt más választásom.”

Tapintatosságból a pár senkit nem akart megkérni, hogy adja át a helyét, mivel az út nagyjából 30 perc volt.

“Soha nem volt még ilyenben részünk, hogy az emberek ennyire ignorálják a tényt, hogy kicsi gyermekkel állunk egy vonaton, a szoptatásról már nem is beszélve.

Csak remélni tudom, hogy a jövőben az emberek sokkal figyelmesebbek lesznek, és magától értetődőnek tartják majd, hogy átadják a helyet egy kisgyermekes anyának.”

Az eset megosztotta az embereket

Voltak, akik a bejegyzés elolvasása után elképedtek, hogy mennyire szomorú, hogy ilyen megtörténhet, hogy ébredjünk fel végre és figyeljünk oda jobban embertársainkra, hogy nem értik, hová lett az udvariasság és a tisztelet.

Mások ugyanakkor nem értettek egyet a felháborodással, miszerint Rob fotózás és a közösségi médián való panaszkodás helyett megkérhetett volna valakit, hogy adja át a helyét,; vagy azt hozták fel példának, hogy ennyi idős gyermek szinte mindent megeszik már és arra az időre adhatott volna neki az anyuka egy banánt vagy valamit, amíg meg nem érkeznek.

Ha tetszett a cikk, kérlek, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

tudasfaja.com

loading...