Kezdőlap EGÉSZSÉG Izzad a tenyered? Ez a 3 betegség lapul mögötte!

Izzad a tenyered? Ez a 3 betegség lapul mögötte!

Ha a tenyered túlságosan izzad és nem feltétlenül a meleg vagy a stressz idézi elő, akkor itt az ideje, hogy megtudd, melyik 3 betegségnek lehet hozzá köze!

Az izzadás testünk egyik reakciója, amikor testünk hője növekszik és ezáltal a test hűteni kezdi önmagát. Napi fél liter folyadékot párologtatunk el izzadás formájában, ez a normálisnak mondható mennyiség és ezt észre sem vesszük. A túlzott izzadásnak érdemes utána járni, betegségek húzódhatnak ugyanis mögötte.

Lássuk a tenyér izzadás  3 rejtett betegségét!

Pajzsmirigy- túlműködés

Ez a probléma akkor áll fenn, ha a pajzsmirigy által termelt hormonok mennyisége megnövekszik a vérben. Gyakoribb a nők esetében, mint a férfiaknál. A tenyér izzadásán kívül gyanakvásra adhat okot, hogy ha a jó étvágy ellenére fogyunk és az alábbi tünetek valamelyikét tapasztaljuk:

  • Fáradékonyság, ingerlékenység
  • Menstruációs zavarok
  • Szapora szívverés
  • Izomfájdalom
  • Hasmenés

Pszichés problémák

A depresszió, a stressz, a feszültség és a szorongás gyakran kiváltó oka lehet az izzadásnak. Ilyenkor fokozott szívverés és nyugtalanság is észlelhető. Ilyen estekben a tenyér és a láb elkezd izzadni. Pszichésen csak úgy lehet kezelni a problémát, hogy agyban megnyugszunk, kikapcsolunk, eltereljük a figyelmünket és valami pozitív dologra koncentrálunk. Ha nem sikerül megállítani ezáltal az izzadást, érdemes felkeresni egy szakembert, aki segíthet.

Mellékvese problémák

A mellékvesék zavaros működése szintén okozhat hormonális problémát, ami izzadáshoz vezet. Bizonyos hormonok, ha nem megfelelően működnek, izzadást váltanak ki a szervezetben, így a talp és a tenyér izzadásának ez is lehet az oka. Bizonyos hormonális időszakokban azonban, mint például menstruáció idején, a fokozott verejtékezés normális, ilyen esetekben nem kell megijedni.

Szerző: tudasfaja.com

loading...