Kezdőlap AKTUÁLIS Itt a vége! Most kaptuk a hírt, minden megváltozik napokon belül Magyarországon

Itt a vége! Most kaptuk a hírt, minden megváltozik napokon belül Magyarországon

Hirdetés

Az elmúlt hetek időjárása igencsak változatosra sikeredett, hiszen folyamatosan érkeztek a záporok és zivatarok, amelyek néha váratlanul csaptak le és sokakat megleptek.

 

Hirdetés

Az intenzív csapadékmennyiség és a gyakori felhőszakadások több helyen is komoly kihívást jelentettek, különösen azok számára, akik nem követték a figyelmeztető előrejelzéseket.

Figyelmeztetések és előrejelzések

A HungaroMet oldalán naprakészen követhetjük a figyelmeztető előrejelzéseket, amelyek részletes információkat nyújtanak arról, hogy mely vármegyékben várhatóak záporok, zivatarok, illetve felhőszakadások.

Az oldalon elérhető térképes és videós előrejelzések segítségével pontos képet kaphatunk az időjárási viszonyokról, és felkészülhetünk a várható eseményekre.

Például szerdán Békés és Csongrád-Csanád vármegyére érkezett figyelmeztető előrejelzés felhőszakadás miatt, míg zivatarok miatt majdnem az egész ország területére adtak ki figyelmeztetést.

Változás kilátásban
Bár az elmúlt időszakban folyamatosan záporok és zivatarok tarkították az időjárást, a HungaroMet előrejelzései szerint hamarosan változás várható. Az előrejelzések alapján a hét végétől szárazabb időszak következik, és a hőmérséklet is emelkedni fog.

Ez azt jelenti, hogy átmenetileg búcsút inthetünk a záporoknak és zivataroknak, és egyre melegebb időre számíthatunk.

Mit jelent ez számokban?

Az elkövetkező napok időjárása részletesen a HungaroMet videós-térképes előrejelzéseiből derül ki, ahol pontos adatok és becslések találhatóak a csúcshőmérsékletekre és a várható időjárási körülményekre vonatkozóan.

Az előrejelzések szerint a csúcshőmérsékletek folyamatosan emelkedni fognak, és a száraz időszak beköszöntével kellemesebb, melegebb időjárás várható.Érdemes tehát figyelni a HungaroMet oldalát és a frissítéseket, hogy mindig naprakészek legyünk az időjárással kapcsolatban, és felkészülhessünk a várható változásokra.

Hirdetés