Kezdőlap AKTUÁLIS Itt a DIGI bejelentése – Rengeteg ügyfelet érint, minden megváltozik

Itt a DIGI bejelentése – Rengeteg ügyfelet érint, minden megváltozik

Hirdetés

Az internet- és kábelszolgáltatások terén jelentős piaci részesedéssel rendelkező DIGI Kft. hirtelen döntést hozott: megszünteti a lakossági és kisvállalati e-mail cím szolgáltatását.

 

Hirdetés

Az intézkedés sok felháborodást váltott ki az érintett ügyfelek körében, akik évek óta használják az @digikabel.hu és más DIGI címeiket hivatalos ügyintézéshez és online kommunikációhoz.

Az ügyfelek számára kényelmetlenséget okoz, hogy a DIGI e-mail szolgáltatásának megszüntetése miatt kénytelenek lesznek megváltoztatni az összes olyan szolgáltatáson és platformon használt e-mail címüket, amelyekhez a DIGI címüket társították.

Ezek közé tartozik például a kormányzati ügyfélkapu és más online szolgáltatások is, ami jelentős adminisztratív teendőket jelenthet az ügyfelek számára.Az egyik olvasónk által észlelt bejelentés szerint a DIGI Kft. 2024. augusztus 1-jétől megszünteti az e-mail szolgáltatását. Ekkortól nem lesznek elérhetők a kapcsolódó e-mail fiókok, a webmail felület és az e-mail kiküldéshez használt SMTP szerver.

A cég közleménye továbbá arra is figyelmezteti az ügyfeleket, hogy az eddigi levelezést tartalmazó e-mail fiókokat augusztus elsejétől nem lehet majd elérni, és azok tartalmát véglegesen törlik.

Ezért az ügyfeleket arra kérte, hogy legkésőbb 2024. július 31-ig gondoskodjanak a tárolt tartalmaik lementéséről, illetve értesítsék minden egyes levelezőpartnerüket az e-mail címmel kapcsolatos változásról.Az ügyfeleknek lehetőségük van arra is, hogy kérjék az ügyfélszolgálattól, hogy a bejövő leveleket egy másik e-mail címre továbbítsák. Ezt az átirányítást a DIGI Ügyfélkapu felületén saját maguk is beállíthatják, de ezzel a lehetőséggel csak 2024. december 31-ig élhetnek.

Az ügyfeleknek azonban továbbra sem tisztázódott, hogy miért döntött a DIGI a e-mail szolgáltatás megszüntetése mellett.

A cég által adott válaszban csupán arról esik szó, hogy az ügyfélkiszolgálás színvonalának fenntartása érdekében időről időre felülvizsgálják szolgáltatásaikat, és szükség esetén változtatnak azokon.A DIGI által nemrégiben bejelentett másik változtatás, miszerint egy bizonyos szolgáltatásuk elindítását hónapokig csúsztatták, tovább növelte az ügyfelek elégedetlenségét.

Az ügyfelek aggályaiknak hangot adva várják, hogy a cég világos és átlátható magyarázatot adjon az elmúlt időszakban történt változásokra, és azokkal kapcsolatosan megfelelő intézkedéseket tegyen.

Hirdetés