Kezdőlap AKTUÁLIS ITT A BEJELENTÉS! Váratlan változás jön az üzletek nyitvatartásában!

ITT A BEJELENTÉS! Váratlan változás jön az üzletek nyitvatartásában!

Hirdetés

Az ünnepek előtti napokon egyes áruházak, boltok a szokásosnál hosszabb nyitvatartással várják a vásárlókat, azonban december 24-én csak 12 óráig vásárolhatunk, utána ugyanis bezárnak a boltok, és nagyobb bevásárló központok, jelentette be az Országos Kereskedelmi Szövetség.

 

Hirdetés

 

A legnagyobb üzletláncok az ünnepek alatt megváltozott időben dolgoznak, így például az Aldi, Auchan, Lidl, Penny Market, Tesco és Spar Magyarország üzletei

december 24-én 12 órakor zárnak be, eddig fogadják a vásárlókat.

A kereskedelmi törvény 14 óráig engedi az üzletek nyitvatartását ezen a napon, de az áruházi dolgozók pihenése, családi ünneplésük segítése érdekében döntöttek így az Országos Kereskedelmi Szövetség tagvállalkozásai.

Az üzletek kérik a vásárlók megértését és javasolják, tájékozódjanak előre a részletes, így a december 24-e előtti napok nyitvatartásáról is.

Egyes iparcikk kereskedelmi áruházak december 24-én már nem nyitnak ki (például bútor, barkács áruházak közül), valamint kisebb iparcikk árus boltok sem dolgoznak ezen a napon.


Míg az ünnepek közeledtével egyes üzletek tovább is nyitva tarthatnak, addig az arany hétvégén több olyan üzlet is kinyit majd, amelyek vasárnap egyébként zárva tartanak.

 

Hirdetés