Kezdőlap AKTUÁLIS Itt a bejelentés – Nagy változás jön a vízdíjakkal

Itt a bejelentés – Nagy változás jön a vízdíjakkal

Hirdetés

Az Energiaügyi Minisztérium az elkövetkező időszakban jogszabály-módosítást kezdeményez, amely érinti a víziközmű-szolgáltatók által alkalmazott átadási szerződéseket.

 

Hirdetés

A kezdeményezés hátterében Budapest igénye áll, és a változtatások célja, hogy egyértelművé tegye a szabályozást az átadási szerződések felmondását illetően.A víziközmű-szolgáltatásról szóló 2011. évi CCIX. törvény módosításához benyújtott javaslat azt célozza, hogy a víziközmű-szolgáltató ne mondhatja fel egyoldalúan az átadási szerződést, ha az adott terület műszaki körülményei miatt elengedhetetlen egy másik víziközmű-szolgáltató kötelezettségének teljesítéséhez.

A tervezet továbbra is fenntartja a lakossági rezsicsökkentést változatlan formában, miközben a nem lakossági felhasználókat érintően lehetőséget teremt az egységes alapdíjak fogyasztással arányos díjának bevezetésére, figyelembe véve ezzel a víziközmű-szolgáltatók költségeit.A módosítás egy országosan egységes díjszabás mellett egy újraelosztó rendszer kialakítását is célul tűzi ki, amely a víziközmű-szolgáltatók elismert költségszintjéhez igazodó bevételt biztosít.

Az Energiaügyi Minisztérium a következő időszakban számít a széles körű egyeztetésekre és a jogszabály elfogadására.

Hirdetés