Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Ismét hőségriadó! Erre figyelj, hogy túléld a kánikulát!

Ismét hőségriadó! Erre figyelj, hogy túléld a kánikulát!

Hirdetés

A pokoli hőséget bizony nagyon nehéz elviselni kortól függetlenül. Mutatunk néhány trükköt, hogy könnyebben el tudd viselni a tikkasztó meleget!

 

Hirdetés

Íme a trükkök:

Csuklót a víz alá:

A hőség enyhítése érdekében helyezd a csuklódat hideg víz alá,amíg 1-2 percen belül teljesen le nem hűl. Amennyiben ezen a helyen frissíted fel magad, egész testedet hűsítő hideg járja át.

Ventilátor és borogatás alkalmazása:

Lefekvés előtt csavarj a bokáid köré hideg borogatást, és ezután kapcsold be a ventilátort. Amikor már a bokádra csavart anyag felmelegszik, akkor a ventilátor segítségével megmozgatott levegő hűsíti a tested, és a nedvesség is enyhülést hoz.

Permetet a falakra:

A lakásokban sokkal nehezebb elviselni a meleget, mert amikor már a nap magasan jár, a falak is teljesen átmelegednek. Amennyiben rendszeresen  vizes permettel frissíted fel a falakat, akkor az átmelegedést le tudod lassítani, ezáltal tovább marad hűvös a lakásban.

Folyadékot a fagyasztóba:

A legfontosabb, hogy mindig legyen nálad elegendő folyadék. Ne csupán a hűtőbe helyezd be az üdítőket, hanem egyenesen rakd a mélyhűtőbe éjszakára. A palackkal tudod hűteni a homlokodat is, így az innivaló pedig sokkal tovább marad hideg.

A leégés elkerülése:

A leégés elleni krémek, naptejek, egyik legnagyobb előnye, hogy hűsítő tulajdonsággal rendelkeznek. Használhatod ezeket máskor is, ne csak amikor a strandon vagy, hiszen kellemes hűsítést tudnak nyújtani.

Hirdetés