Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Íme egy titkos módszer, amivel soha többé nem párásodik majd be a...

Íme egy titkos módszer, amivel soha többé nem párásodik majd be a fürdőszobai tükör

Hirdetés

Az alábbiakban néhány nagyon hasznos fürdőszobai praktikát mutatunk be, melyek segítségével a fürdőnk makulátlanul tiszta lehet. Nagyon fontos, hogy gondoskodjunk a fürdőszobánk tisztaságáról, hiszen a benne elszaporodó baktériumok számos betegség kialakulását eredményezhetik.

1.Tükör tisztítása

-keverjünk el hidrogén-peroxidot, és nátrium-hidrogén-karbonátot, majd töröljük át vele alaposan a fürdőszobai tükröt. Hatására nagyon tiszta lesz, és ezentúl a tusolás utáni párásodás sem fog megállni rajta.

Hirdetés

2.Fürdőkád

-keverjünk el egy fél csésze ecetet, egy csésze egészségügyi szeszt, és egy negyed csésze vizet. A keveréket töltsük egy üveg kancsóba, majd öntsünk hozzá egy kevés forró vizet még. Adhatunk hozzá pár cseppet kedvenc illóolajunkból is. Öntsünk a keveréket egy szórófejes flakonba, spricceljük be vele a fürdőkádat, hagyjuk 15 percig állni, majd öblítsük le.

3.WC-kagyló

-a Listerine szájvíz az egyik legjobb WC- tisztító szer lehet. Keverjük el egy kevés vízzel, majd a WC-kefe segítségével dörzsöljük be a keverékkel a WC-kagylót. Hagyjuk állni pár percig, majd öblítsük le többször, és közben használjuk a kefét is.

4.Rozsdásodás ellen

-ha rozsdásodni kezd a fürdőszobai csap, nem kell aggódni. Egy kevés tengeri sót keverj el citromlével, majd ezzel a keverékkel dörzsöld át a rozsdás felületet. Hagyd egy éjszakán át állni, majd másnap mosd le, és töröld szárazra.

5.Szennyeződés a plafonon

-ha nehezen tudod eltávolítani a mennyezeten levő szennyeződést, keverj el egyenlő arányban melegvizet, és ecetet. Márts a keverékbe egy tiszta felmosórongyot, és ezzel töröld át a plafonon levő szennyeződéseket.

6. Fürdőszobai függöny

-keverj el 500 ml fehérítőt, és 2 evőkanál mosogatószert. Áztasd a keverékbe a fürdőszobai függönyt, hagyd állni néhány percig, majd mosd ki alaposan.

Hirdetés