Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Íme 11 legszokatlanabb módszer a mosogatószer felhasználására!

Íme 11 legszokatlanabb módszer a mosogatószer felhasználására!

Hirdetés

A mosogatószer sokkal több mindenre használható fel, mint csupán edények mosogatására. Ha még kombinálod is egyéb, a konyhában található szerekkel, igazán hatékony oldatokat készíthetsz belőle, amelyeknek a háztartásodban veheted hasznát.

1# Ékszer tisztítás

Áztasd az ékszeredet 5 percig mosogatószeres, szódabikarbónás vízben, majd súrold át egy fogkefével és öblítsd el.

Hirdetés

2# Pókok és hangyák elleni védelem

A legtöbb ízeltlábú ellen hatékony megoldás, ha mosogatószeres vizet permetezel az ajtó és az ablak nyílásaihoz, ahol ezek az apró élőlények általában be szoktak szökni az otthonodba.

3# Légycsapda

Ha szeretnél megszabadulni a meleg időszakban a legyektől, akkor tegyél egy üveg aljára gyümölcs illatú mosogatószert, majd hagyd az adott helyen kupak nélkül. A legyeket bevonzza majd az aroma, de kiszabadulni már nem fognak tudni.

4# Bolhák ellen

Több állatklinikán is bevált módszer, hogy citrom illatú mosogatószerrel fürdetik meg a bolhás állatokat.

5# Mérgező növények

Ha van az udvarodon vagy a kertedben mérgező növény, akkor mosogatószeres oldattal öntözd meg. Pár napon belül ki fog száradni.

6# Ruhafoltok

Az egyik legjobb módszer ételfoltok ruhából való eltávolítására. Nyomj rá egy kevés mosogatószert, súrold meg fogkefével vagy tiszta szivaccsal és öblítsd ki.

7# Mosószer helyett

Természetesen nem állandó használatra ajánljuk, viszont ha éppen elfogyott a mosószered és nincs idő venni, akkor vészhelyzet esetén használhatsz egy alkalommal mosogatószert is helyette.

8# Ablakok tisztítása

Vigyél fel egy kevés mosogatószert tiszta, száraz ruhára vagy papírtörlőre és addig dörzsöld a felületet, amíg minden folt és csík el nem tűnik.

9# WC dugulás elhárítás

Ha eldugult a WC, akkor nyomj egy adag mosogatószert a WC-csészébe, hagyd így 20 percig, majd önts rá forró vizet. Ismét várj pár percet és húzd le.

10# Olajfoltok

Ha a garázsodban vagy a kocsi beállóban olajfoltos lett a padló és zavar, akkor mosogatószerrel és egy műanyag sörtéjű bármilyen kefével könnyedén eltávolíthatod.

11# Buborékfújás

A legjobb oldat, amiből szuper buborékokat fújhatnak a gyerekek. Készíts mosogatószer és víz keverékéből elegyet és indulhat is a móka.

Ha tetszett a cikk, kérlek, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

tudasfaja.com

Hirdetés