Kezdőlap EZOTÉRIA EZO-VILÁG Ilyen hatása lesz a holnapi holdfogyatkozásnak az egészségünkre nézve!

Ilyen hatása lesz a holnapi holdfogyatkozásnak az egészségünkre nézve!

A 21. század eddigi leghosszabb holdfogyatkozása következik, amely ugyan nem lesz látható a Föld minden egyes szegletéből, hatását ugyanúgy kifejti minden egyes élő szervezetre. Szóval nézzük meg közelebbről, hogy tényleg hat-e az emberekre, és ha igen, akkor hogyan.

Természetesen különböző nézőpontok léteznek, és bizonyos szempontból mind eltérnek egymástól.

A NASA szerint

A Hold július 27-én vérvörösre fog “festődni” és a jelenség majdnem két teljes órán át fog tartani. A NASA szerint ez nem lesz hatással az emberekre.

Azt állítják, hogy nincs olyan bizonyíték, amely támogatná az elképzelést, miszerint a holdfogyatkozás fizikai hatást gyakorolna a szervezetre. Azt viszont elismeri, hogy pszichológiai befolyása lehet, amely aztán fizikai jelenségeket eredményezhet az emberek hiedelmeinek nyomán.

Holdfogyatkozás akkor fordul elő, amikor a telihold a Föld Nappal ellentétes, árnyékos oldalára kerül, és ez átmenetileg elnyomja a fényét.

Mit mond a modern orvoslás?

A modern orvoslás úgy tűnik, hogy egyetért az űrkutató srácokkal. Úgy vélik, a tanulmányok nem mutatnak egyértelmű bizonyítékot a hold- és napfogyatkozás káros hatásairól. Azonban bebizonyosodott, hogy a napkitörések elektromágneses hullámokat küldnek az űrbe, és ezek hatással vannak a Föld magnetoszférájára.

Ez azonban leginkább gyermekekre és azokra az emberekre hat, akik az időjárás jelenségeire is érzékenyek. Az ilyen jelenségek képesek hatni egy személy hangulatára, érzelmeire, viselkedésére, amellett súlyosbíthatnak bizonyos pszichés állapotokat, mint a szorongás, depresszió, bipoláris zavar, stb.

Az ajurvéda véleménye nagyban különbözik

Az ajurvédikus orvostudomány azonban eltérő véleményen van a témával kapcsolatban. Úgy gondolják, hogy nem javasolt kimenni a holdfogyatkozás idejére. Ezt arra a meggyőződésükre alapozzák, hogy a Hold fényének expozíciója egészségügyi problémákhoz vezethet.

Úgy vélik, hogy olyan szinten képes befolyásolni az embert, hogy az elveszti kontrollját a cselekedetei felett. Múltbéli tetteink hatása aktiválódik a fogyatkozás idején és ekkor üt be a karma. Egyesek úgy vélik, hogy a negatív hatások már egy héttel a napfogyatkozás előtt elkezdődnek. Az ajurvéda azt javasolja, hogy tartsuk távol magunkat minden szokatlan dologtól és eseménytől erre az időszakra. Például ne most váltsunk munkahelyet ésatöbbi…

tudasfaja.com

loading...