Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Így varázsoltam hófehérré a beszürkült függönyeim!

Így varázsoltam hófehérré a beszürkült függönyeim!

Hirdetés

A lakás egyik legszebb dísze, és öltöztetője a megfelelően kiválasztott függöny lehet. Van, aki nagyon sok energiát fektet abba, hogy mindig a legújabb divat szerinti függönnyel ékesítse a lakását. De olyan is akad, aki egy életen át egyetlen függönyhöz ragaszkodik.

 

Hirdetés

Oda kell figyelnünk arra, hogy függönyünk mindig szép tiszta, por, és pecsétmentes legyen. Egy hófehér függöny egyből magához vonzza a lakásba érkező tekintetét. Ha már hosszabb ideje használjuk ugyanazt a függönyt, könnyen elveszíti eredeti színét, és megsárgul, vagy szürkés lesz.

Ezzel módszerrel ismét hófehérré varázsolhatjuk a régi függönyeinket!

1.Este vegyük le a függönyüket, és poroljuk ki. Töltsünk egy tálba, vagy a kádba 30-35 fokos vizet, és áztassuk bele a függönyöket. Hagyjuk így másnap reggelig!2. Öntsük ki az áztató levet, csavarjuk ki a függönyüket. Tegyük vissza a tálba, adjunk hozzá 3 evőkanál mosószert, majd öntsünk rá max. 50 fokos forró vizet. Hagyjuk ázni másnap reggelig.

3.Másnap mossuk ki a függönyüket mosószerrel, meleg vízzel.

4. Öntsünk rá tiszta meleg vizet. Egy fél literes befőttesüvegbe tegyünk 3 evőkanál sót, csepegtessünk rá 4-5 csepp brilliánszöld oldatot (ez egy speciális vegyi hozzávaló, keressük szaküzletekben). Öntsünk hozzá vizet, és keverjük jól el, majd öntsük a függönyökre. Hagyjuk 3 percig ázni. Ezután kétszer öblítsük ki a függönyöket, és tegyük ki száradni.

5.Csodáljuk meg a végeredményt!

Hirdetés