Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Így tisztíthatod meg a számítógép a portól és a sok piszoktól!

Így tisztíthatod meg a számítógép a portól és a sok piszoktól!

Mindennapi munkaeszközünk a számítógép, laptop, szinte már elképzelni sem tudjuk az életünket nélküle. Ne csak használjuk, figyeljünk oda arra is, hogy megfelelően gondját viseljük.

Nagy hangsúlyt kell fektetni a számítógép külső, és belső takarítására. Időközönként takarítsuk le a gépről a port, hiszen ez nem csak a munkánkban akadályoz, de a gép működését is lassítja.

1.Töröljük le a képernyőt

Soha ne töröljük papírtörlővel a számítógép képernyőjét. Elsősorban azért, mert felkarcolhatja, másodsorban pedig azért, mert a kis papírmorzsák lehullnak, és eldugaszolják a billentyűzetet. Töröljük inkább egy mikrószálas törlőronggyal, ez maradéktalanul eltávolítja a port, és nem karcolja a képernyőt.

2.A hardware megtisztítása

Ne használjuk alkohol, ammónia vagy aceton tartalmú tisztítószert, mivel ezek túl erősek, és károsíthatják a hardwaret. Inkább keverjünk el egyenlő részben ecetet és vizet, majd mártsunk bele egy törlőruhát, és ezzel töröljük le szükséges területet.

3.Tüntessük el a karcolásokat

Használjunk egy kevés fogrémet a karcolások ellen, de vigyázzunk arra, hogy a hagyományos, és ne zselés, fehérítő hatású, vagy dörzsanyagú legyen. Vigyük fel a fogkrémet a karcolásra egy fültisztítópálca segítségével, majd egy kis idő múlva egy száraz ronggyal töröljük le.

4.Porszívózás

A billentyűzetből egy hajszárító segítségével fújjuk ki a port. Állítsuk a hideg levegőre a hajszárítót, és úgy alkalmazzuk.

5.Távolítsuk el a port a nehezen hozzáférhető részekről

A számítógép agy dobozán levő külső lyukacsos részhez tegyük oda a porszívót, állítsuk kis fokozatra, és szívjuk ki a benne levő port.

6.Tisztítsuk meg a billentyűzetet, és az egeret

Keverjünk el egyenlő arányban vizet, és ecetet, mártsunk bele egy mikrószálas rongyot, húzzuk egy lekerekített végű késre, vagy fagyispálcára. Így a billentyűk közé is könnyen beférünk.

loading...