Kezdőlap IDÉZETEK Így tanította az idősebb generáció a gyermekeket! 5 tipp a modern szülők...

Így tanította az idősebb generáció a gyermekeket! 5 tipp a modern szülők számára!

Hirdetés

Gyermeket nevelni semmiben nem volt könnyebb a régi időkben, mint a mai világban, de talán valamiben mégis más volt, a nevelési szokásokban.

Lássuk a régi öregek milyen nevelési tippeket ajánlanának a mai, modern szülők számára!

Hirdetés

Tölts vele időt

A mai szülők nagyon sokat dolgoznak, hogy mindent megadhassanak a gyermekek számára, hiszen sokkal nehezebb, mint régen. De soha ne legyünk fáradtak elég időt tölteni a gyerekkel, olvassunk neki mesét, játszunk vele, segítsünk neki a házi feladatban, hiszen ezek mind-mind nagyon fontosak.

Hagyd, hogy érje kudarc és csalódás

Ne feledd, hogy te milyen voltál gyermekként! Téged sem óvott meg senki a kudarctól, a bukástól, az eséstől, a hibáktól és mai fejjel gondolva milyen jól tették, hiszen enélkül ma nem lennél ott, ahol most vagy. Hagyd, hogy mindezt a te gyermeked is átélje, meglátod később nagy hasznára válik majd.

Bízz meg benne

Ha bármit ki szeretne próbálni, de te túl veszélyesnek tartod, hagyd. Bízz meg benne! Adj neki teret és hidd el vele együtt, hogy képes rá, meg tudja csinálni.

A pénz…

Hagyd, hogy néha fizessen a boltban, hagyd hogy legyen zsebpénze. Ne vegyél meg neki mindent, engedd, hogy gyűjtögessen, spórolgasson. Adj neki lehetőséget mondjuk házimunkával, hogy megnövelje a kis kasszáját. Tanítsd meg őt hogyan kell bánni a pénzzel!

Dolgozni

Soha ne fogd arra, hogy még csak gyerek! Ne sajnáld megkérni, hogy porszívózzon fel helyetted, locsolja meg a virágokat, port töröljön, pakolja el az edényeket, stb. Ezzel nem csak magadnak segítesz be, de ő is fontosnak fogja magát érezni.

tudasfaja.com

Hirdetés