Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Így segítheted az orchideát, hogy szép virágba boruljon

Így segítheted az orchideát, hogy szép virágba boruljon

Az utóbbi időben igencsak nagy divatját éli az orchidea, amely kecsesen, színesen tekint ránk, sétálás közben a házak ablakaiból. De van egy időszak, amikor elvirágzik, de akkor sincs gond. Nézzük, hogy miként érhető el, hogy újból virágba boruljon. Tegnap a muskátliról írtunk, ma következzen az orchidea.

Páratartalom

Fontos, hogy az orchidea gyökerei állandó nedvességet, párát kapjanak. Nyáron 7–10 naponta öntözni kell, télen ez az időszak két hét. Fontos, hogy nem szabad annyira megöntözni, hogy a víz megálljon a cserépben. Télen fontos, hogy a levegő megfelelő páratartalommal rendelkezzen, tegyünk a cseré alá vízzel megöntözött kavicsokat. Ez megoldja a párásítást.

Fontos a tápszerezés

Az orchidea is igényli a tápozást, hiszen ezáltal sok olyan ásványi anyaghoz jut, ami nagyon fontos számára.

Fény

Nem kell túl sok napfény, de az árnyék sem jó neki. Az orchidea szereti a természetes napfényt, de azt már nehezen tűri, ha állandóan ki van téve a napsugaraknak.

Hűvös éjszakák

Az orchidea virágzását ösztönzi, ha az éjszakák 5–10 fokkal hidegebbek, mint a nappalok. Ezért ha van lehetőségünk, egy-két napig tegyük a virágot egy hűvösebb szobába, majd vigyük vissza a melegebb, megszokott helyére.

Forrás:filantropikum.com

loading...