Kezdőlap EZOTÉRIA Így nyithatod meg a harmadik szemed, hogy tested és lelked másképp álljon...

Így nyithatod meg a harmadik szemed, hogy tested és lelked másképp álljon a világhoz!

Hirdetés

A buddhista hit szerint az emberi szervezet megfelelő működésében nagy szerepet játszanak a csakráink. Egészen biztosan te is hallottál már róla, hogy 7 nagyon fontos csakránk van. Ha egyik csakránk nem működik megfelelően, az egész szervezetünkben felbomlik az egyensúly, ez pedig különböző testi, és lelki betegségek formájában nyilvánul meg.

 

Hirdetés

A hét csakra: Sahasrara – a korona csakra, Ajna – harmadik szem, Visuddhi – torok csakra, Anahata – szívcsakra, Manipura – napfonat csakra, Svadhisthana – szakrális csakra és Muladhata – gyökér csakra. Az alábbiakban azt tudhatjuk meg, hogy hogyan tisztíthatjuk meg a negatív energiáktól az Ajna csakrát, vagyis a harmadik szemet.

A harmadik szem a két szemöldök közötti területen helyezkedik el. Biztosan mindenki tapasztalta már, hogy, ha stressz, vagy feszültségből adódó fejfájás ezt a pontot masszírozza, hamar ellazul, és a fájdalom is elmúlik. A harmadik szem az intuitív képzelőerő, a kreativitás, és a lelki erő központja.A fizikai és a szellemi világ összekapcsolódása, a belső énünk, a látható, és a láthatatlan világ közötti kapcsolat irányítója. Gondoljunk csak arra a mondásra, “láttam a lelki szemeimmel”, ilyenkor a harmadik szem az, ami útmutatást nyújt számunkra.

Ha nagyobb válság, probléma merül fel az életünkben, hallgassunk mélyen a szívünkre, és ha a harmadik csakránk is megfelelően működik, akkor előbb-utóbb megtaláljuk a számunkra legmegfelelőbb utat. Ha megnyitjuk a harmadik szemünk, sokkal tisztábban látjuk a múltat, a jelent, és a jövőt is.Nagyon fontos, hogy a belső megérzésünkre hallgatva a számunkra legmegfelelőbb utat válasszuk mindig. Ha a harmadik szemünkben energetikai blokkok vannak, akkor különböző betegségek alakulhatnak ki. Olyanok, mint például a gerincfájdalom, depresszió, tanulási, koncentrációs nehézségek, álmatlanság stb.

Hogyan nyithatjuk meg a harmadik szemünket?

Dörzsöljük össze mindkét tenyerünket, majd, amikor érezzük, hogy kezdenek felmelegedni, helyezzük a szemünkre. Csukott szemmel végezzünk szemkörzést balról jobbra, fentről lefele, majd teljesen körbe. A meditáció is nagyon jó hatással lehet a harmadik szem megnyitására. Közben párologtassunk levendula illóolajat, és képzeljük magunk elé az indigókék színt. Kenjük be a két szemöldök közötti részt, a harmadik szem területét levendula illóolajjal, enyhén masszírozzuk meg.-a boróka, rozmaring és szantálfa olaj szintén jó hatással van a harmadik csakrára
-viseljünk indigókék színű ruhákat, helyezzünk el a lakásunkban indigókék színű tárgyakat, pl. díszpárnát
-meditáljunk holdfényben
-vizualizáljunk pozitív történéseket

Szerző: tudasfaja.com

Hirdetés
loading...