Kezdőlap AKTUÁLIS Így néz ki II. Erzsébet ritkán látható, vagány lánya

Így néz ki II. Erzsébet ritkán látható, vagány lánya

Láttad már?

 

I. Erzsébetnek és Fülöp hercegnek négy gyermeke született, közülük a leginkább reflektorfényben lévő Károly herceg, akinek a felesége volt Diana. Tőle fiatalabb Eduárd wessexi gróf, András yorki herceg, illetve Anna brit királyi hercegnő.

Anna az egyetlen lánya Erzsébetnek és Fülöpnek, a hercegnő 1950-ben született Londonban. Karitatív tevékenységéről híres, több mint 200 szervezet védnöke. Illetve ő volt az első a királyi család tagjai közül, aki részt vett olimpián, méghozzá az 1976-os játékokon a brit lovastusa csapat tagjaként – írja Promotions.hu.

 

 

A hercegnőhöz számtalan elképesztő sztori kapcsolódik, 1974-ben például fegyveres támadás érte őt és a férjét, amikor hazafelé tartottak. Egy Ian Ball nevű támadó kezdett ellenük akcióba, a férfi később rá is lőtt a királyi autóra, elmondása szerint pedig el akarta rabolni a hercegnőt, hogy az Országos Egészségügyi Szolgálat javára ajánlhassa majd fel a váltságdíjat, amelyet a terve szerint bezsebelt volna Anna szabadulásáért cserében.


Anna a támadó ordibálása közepette sem ijedt meg, nem szállt ki a kocsiból, sőt, vissza is szólt Ball-nak, hogy esze ágában sincs átadni magát a férfinek. A történet végül úgy végződött, hogy a támadót letartóztatták.

A hercegnő volt Fülöp kedvenc gyermeke, aki makacsságával és vagányságával kitűnt a család többi tagja közül. Kétszer házasodott élete során, kétszer pedig a törvénnyel is összetűzésbe keveredett, először egy brutális gyorshajtás, utána pedig a kutyáinak járókelők elleni támadása miatt fogták perbe – tudta meg a lap.

loading...