Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Így lesz gyönyörű a muskátlid ősz végéig

Így lesz gyönyörű a muskátlid ősz végéig

Nagyon udvaron látható muskátli, amelyet ha megfelelően gondozunk, akár egészen ősz végéig színekben pompáztatja az udvart vagy az erkélyt.

Ha most ültetsz

Ha most gondoltad meg magad a muskátlival kapcsolatban, még nem késő. Arra figyeljünk, hogy érje a nap egyik felében árnyék, a másik felében pedig napfény. Egy 100 centiméteres ládába például csak 3, maximum 4 növényt ültess, soha ne csinálj zsúfoltságot benne. Alul is legyen lyukas a láda, hogy a víz el tudjon szivárogni benne, mert ha megszorul a ládában a víz,az rothadáshoz vezet.

Száraz virágok

A muskátli folyamatosan hozza a virágait, arra azonban nagyon kell figyelni, hogy a száraz, elnyílt virágokat szedjük le. Ha ugyanis rajta hagyjuk, akkor a muskátli magérlelésre és terméshozásra fordítja az energiáját. Ha száraz, sárga leveleket látunk, azt is le kell szedni, mert ezek valamilyen belső betegséget jeleznek.

Öntözés

Nyáron a nagy melegben a növény túlságosan is felmelegedhet, ezért napközben soha nem szabad öntözni. A legideálisabb a reggeli vagy az esti órák, amikor a muskátli már visszahűlt annyira. Nyári időszakban minden nap, ősszel elegendő már csak 2-3 naponta megöntözni. Célszerűbb olyan helyen tartani, ahol a csapadék is éri, az eső víz ugyanis különösen jót tesz neki.

Ahhoz, hogy a muskátlink folyamatosan hozza az új virágokat és tápanyaghoz jusson tápoldatra van szükség, így sajnos folyamatosan költeni kell rá egy keveset. Bármelyik gazdaboltban, áruházban beszerezhetőek ezek a tápoldatok.

Télen

Az ősz végével nem kell lemondani a muskátliról, át tudjuk teleltetni. Erre a célra válasszunk világos és hűvös helyet, de védjünk a téli mínuszoktól.

Szerző: tudasfaja.com

loading...