Kezdőlap EGÉSZSÉG Így használd a görögdinnyét, mint orvosságot! Eláruljuk milyen betegségekre jelent gyógyírt!

Így használd a görögdinnyét, mint orvosságot! Eláruljuk milyen betegségekre jelent gyógyírt!

Hirdetés

A spanyol Cartagena Egyetem kutató szerint a friss görögdinnye, vagy annak a leve a legjobb orvosság az érzékeny, fájó izmokra. Ez pedig gyümölcsben lévő citrullin-malátnak köszönhető, amely felgyorsítja a tejsav kiválasztását, ami az izommerevség, az izomláz egyik kiváltó oka.

Kutatásokkal igazolták azt, hogy az erős fizikai munkavégzést követően az izomláz gyorsabban elmúlt azoknál, akik dinnyelét fogyasztottak. 120 g dinnyében ugyanis 150 mg citrullin-malát található, ezenkívül a gyümölcslé még jót tesz a veséknek, szabályozza a vérnyomást, de megtalálható benne még a C-, B6- és A-vitamin is.

Hirdetés

Nem csak a leve jó a dinnyének, hanem a magjai is, így ne dobjuk ki. A kínai ősi gyógyászat szerint a magok a veséknek is jót tesznek, hiszen sok káliumot és magnéziumot tartalmaznak.

Használjuk ki a nyári időszakot, és együnk annyi dinnyét, amennyit csak tudunk. Nem kell félni attól, hogy elhízunk, mert a dinnye kalóriában nagyon szegény.

Viszont sok benne a rost, ami serkenti az emésztést, így fogyni is lehet tőle, na és tisztítja a szervezetet. A B1-, B2-, B3-, B5-, B6, C-vitamin mellett még olyan ásványi anyagokat tartalmaz, mint a kalcium, a jód, a kálium, a magnézium, a protein, a cink, a folsavak, a foszfor és a lycopene.

A legjobb, ha frissen, hidegen fogyasztjuk a dinnyét, főként nyáron, hiszen amellett, hogy egészséges, remekül hidratál is, mivel nagyon sok vizet tartalmaz.

Szerző: tudasfaja.com

Hirdetés