Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Így gyógyítottam meg a rothadó orchideám, azóta egymás után hozza a virágokat!

Így gyógyítottam meg a rothadó orchideám, azóta egymás után hozza a virágokat!

Hirdetés

Van, hogy az orchidea nem hajlandó virágba borulni a legjobb gondoskodás mellett sem, egy egyszerű trükk azonban segíthet a problémán. Nem kell drága tápoldatokra költeni, hiszen a konyhában is megtalálhatóak azok a hozzávalók, amelyekkel hatékony keveréket készíthetünk neki.

A fokhagymás oldat ereje

Ez a fokhagymás oldat képes csodát tenni a szobanövényekkel, különösen azokkal, amelyek virágosak. Hatására a gyökérzet fejlődni fog és serkenti majd a virág kocsányát is. Emellett a fokhagyma antibakteriális és gombaellenes hatású, így a kórokozók ellen is védelmet nyújt. Két hetes kezelés után bimbót kezd növeszteni.

Hirdetés

Mire lesz szükséged?

  • 6 fokhagyma gerezdre
  • 1/2 liter vízre
  • 1/2 borkősav tablettára

Elkészítés és alkalmazás

Oldd fel a borkősav tablettát meleg vízben. Törd össze a fokhagymát nyomón keresztül, és ha kihűlt a folyadék, akkor add hozzá. Keverd el jó alaposan, majd hagy állni 24 órát egy üveg edényben.

Fogj egy nagyobb edényt vagy tálat, tedd bele az orchideádat cserepestől. Engedd fel vízzel, hogy a cserép 2/3-ig érjen, majd keverd hozzá a fokhagymás oldatot és hagyd benne állni 1-2 órát.

Ha lejárt az idő, vedd ki a tálból az orchideát és tedd a szokásos helyére. A fennmaradó vizet használd fel a többi növény öntözésére.

Alkalmazd ezt a módszert havi 2-3x. A fokhagyma illat pár óra alatt elillan majd.

Ha tetszett a cikk, kérlek, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

tudasfaja.com

Hirdetés