Kezdőlap EGÉSZSÉG DIÉTA ÉS FOGYÁS Így fogyj le a zsírfaló eperdiétával! Itt a szezon, próbáld ki te...

Így fogyj le a zsírfaló eperdiétával! Itt a szezon, próbáld ki te is!

Kezdenek gyülekezni a piacokon az eperhalmok, a kertekben is piroslik már a finomság, így érdemes kihasználni a gyümölcsben rejlő jótékony hatóanyagokat, mint például az A-, B-, PP-, K- és E-vitaminokat, a jótékony savakat, a pektint, a különböző növényi fehérjét, valamint a káliumot, vasat, kalciumot, jódot, foszfort és magnéziumot.

 

Az eper jót tesz azoknak is, akik vérszegénységben, álmatlanságban, hepatitiszben, epegörcsben, magas vérnyomásban szenvednek. Az eper fogyasztásával serkenthetjük a vörös vértestek képződését, ezáltal javítva az agy oxigénellátását, és a többi sejtét is.

Segíti a máj munkáját, erősíti az immunrendszert, méregtelenít, így megelőzhető a húgyúti fertőzés is.

Az eperdiéta napi 300 g gyümölcs elfogyasztásáról szól. A kúra legkevesebb 2 hétig kell tartson. Cukrot ne használjunk, inkább keverjük össze a piros epreket joghurttal.

150 g eper elfogyasztásával lefödhetjük a napi teljes C-vitamin szükségletünket, a B-vitamin szükségletünk 10 százalékát, és jelentős mennyiségű K-vitamint is bevihetünk a szervezetünkbe.150 g eperben mindössze csak 40 egységnyi kalória van, így megőrizhetjük a vérerek egészségét.

Az eper erősíti a szívizomzatot is, de szabályozza a vércukorszintet és erős antioxidáns hatásának köszönhetően a rákos sejtek kialakulását is megelőzhetjük segítségével.

Szerző: tudasfaja.com

loading...