Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Így élezd meg a késeid élező nélkül! 5 titok, amit még a...

Így élezd meg a késeid élező nélkül! 5 titok, amit még a férfiak sem ismernek!

Hirdetés

Ha kimegy a késnek az éle nagyon kellemetlen tud lenni, főleg, ha éppen a hússzeletelésnek fogtál neki. Ne aggód, most 5 olyan egyszerű trükköt mutatunk, melyek segítségével pillanatok alatt meg tudod élesíteni a késeket.

1.Fenőkő

Húsz évvel ezelőtt ez a kő gyakorlatilag minden konyhában megtalálható volt. Szerezz be valahonnan egy régi példányt, és használd a kések élesítéséhez. Garantáltan a legjobban vágó késeid neked lesznek. Minél jobban kopik a kő, annál jobban fog élesíteni.

Hirdetés

2.Használj olívaolajat!

Hatékonyabb lesz a késfenés, ha egy kevés olívaolajat is használsz. A fenőkére önts egy-két csepp olívaolajat, vagy direkt erre e célra tervezett ásványi olajat, és így fend a késeket.

3.Az élesítés szöge 10-30 fokos legyen

Amikor fened a kést, úgy tartsd, hogy ne haladja meg a 30 fokot. Ne siess, csak lassan, óvatosan. Próbálj ugyanazon a helyen nyomást gyakorolni rá, és tartsd meg a dőlési szöget.

4.Ívelt mozgás

Vigyázz a kezedre! Ahhoz, hogy a lehető leghatékonyabban meg tudd fenni, helyesen kell mozgatni a kést. Ha nehezedre esik megtartani a dőlési szöget, és az ívelt mozgást, helyezz egy pénzérmét a penge alá.

5.Ha nincs élezőnk

Ha nincs otthon semmi élező, egyszerűen fogjunk egy kerámia bögrét, fektessük a szájára egy stabil helyre, majd az alján kezdjük el huzigálni a kést.

tudasfaja.com

Hirdetés