Kezdőlap EGÉSZSÉG Így alkalmazd a szódabikarbónát, hogy legyőzd a gyomorégést!

Így alkalmazd a szódabikarbónát, hogy legyőzd a gyomorégést!

Hirdetés

A gyomorégéssel járó reflux betegség bármikor utolérhet, de leginkább akkor jelentkeznek a tünetek, ha étkezés után rögtön lefekszünk. A szódabikarbóna egy természetes módja lehet a gyors savlekötésnek, így mellőzheted a gyógyszerek állandó szedését.

Mi a gyomorégés, és mi okozza?

Amikor a gyomorsav visszajut a nyelőcsőbe, és ott kellemetlen, égő, maró égést okoz. A probléma akkor keletkezik, amikor a gyomor és a nyelőcső közti izom kinyílik, és így lehetővé teszi, hogy a gyomorsav visszaáramoljon a nyelőcsőbe. A krónikus reflux maradandó károsodásokat is okozhat, ezért még idejében érdemes tenni ellene.

Hirdetés

Okozhatja:

  • túl fűszeres, savas vagy zsíros ételek fogyasztása

  • várandósság

  • bizonyos gyógyszerek, mint például az Aspirin

  • dohányzás

A szódabikarbóna természetes orvosság a reflux ellen!

A hasnyálmirigy termeli azt a szükséges nátrium-hidrogén-karbonátot, hogy a gyomorból távozó savas kémhatású ételeket semlegesítse. Segít a gyomor savasságának beállításában. A dohányzás, és a többi fent említett tényező csökkenti ezt a képességet, így túlzott elsavasodás lépik fel. Ha szódabikarbónát fogyasztunk, visszaállhat a rend a sav-háztartásban.

Oldjunk fel egy teáskanál szódabikarbónát egy pohár vízben, és étkezés után igyuk meg a keveréket. Nem szabad túlzásba vinni a napi fogyasztott mennyiséget, hatvan év fölött semmiképp se fogyasszunk napi három fél teáskanálnál többet. A várandós nők használata előtt mindenképp konzultáljanak orvosukkal. A krónikus és súlyos refluxbetegség esetén nem ajánlott szódabikarbónát fogyasztani, előbb a szakember tanácsát kell kérni.

Szerző: tudasfaja.com

Hirdetés
loading...