Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Idáig rosszul használtad a sütőpapírt!

Idáig rosszul használtad a sütőpapírt!

Hirdetés

Ha sütésről van szó, a sütőpapír elengedhetetlen kellék, ami segít abban, hogy a sütemény alja ne égjen meg, ne ragadjon bele a tepsibe, megkönnyíti a mosogatást,stb.

Azt biztosan nem gondoltuk volna soha, hogy egy sütőpapírt is lehet rosszul használni, az emberek többsége viszont nem jól alkalmazza. Azok akik rendszeresen használják ezt a kelléket biztosan találkoztak már olyan esettel, amikor a sütőpapír megég és ez az íz érezhető a sütin, vagy egy bizonyos része mégis csak a papíron marad.

HirdetésVagy, ide sorolhatnánk még azt is, amikor vártnál előírt sütési idő alatt mi még nem vagyunk kész- bár ez sok esetben lehet a sütőnk hibája is.

Biztosan kíváncsi mindenki arra,hogy hogyan kell helyesen használni a sütőpapírt és hogy lehet ezzel a módszerrel finomabb, szebb és rövidebb idő alatt elkészíteni a finomságunkat.

A legelső lépés az, amit másképp kell csinálni nem más, mint nem száraz tepsibe tenni a sütőpapírt, hanem azt előtte kicsit be kell nedvesíteni.Ez elősegíti majd a hő jobb megtartását és így rövidebb idő alatt finomabbat süthetünk. A másik házi praktika nem más, mint úgy beletenni a sütőpapírt, hogy előtte az egészet össze kell gyűrni, amennyire csak lehetséges, majd ki kell simítani és úgy kell a nedves tepsibe nyomni.

Szerző: tudasfaja.com

Hirdetés