Kezdőlap AKTUÁLIS Hózáporral, szélviharral köszönt be a tél – Ha itt élsz, légy óvatos...

Hózáporral, szélviharral köszönt be a tél – Ha itt élsz, légy óvatos az utakon!

Hirdetés

Ahogy beköszöntünk a decemberbe, úgy látszik, hogy az időjárás is alkalmazkodik a téli hangulathoz Magyarországon.

 

Hirdetés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat friss előrejelzése szerint a hűvös és szeles idő még néhány napig kitart, és hamarosan havazás is várható.

A mai napon észak felől várhatóan csökken a felhőzet, a pára és ködfoltok pedig gyorsan feloszlanak, így a nap kisütésre számíthatunk. Az ország középső sávjában azonban erősen felhős idő várható, néhol záporral.

Az északias szél Nyugat-Dunántúlon és az északkeleti országrészben erős, akár viharos is lehet, míg a középső országrészben a légmozgás gyenge vagy mérsékelt marad. A nappali hőmérséklet általában 5 és 10 fok között alakul, az északkeleti határ mentén ennél hidegebb is lehet. Késő estére azonban -5 és +3 fok között hűl le a levegő, így az éjszaka igazán hideg lesz.Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetést is kiadott az éjszakai időjárásra vonatkozóan. Az erős szél és a sűrű köd megnehezítheti az utazást, különösen Pest és a vele szomszédos vármegyék területén. Az északi, északkeleti országrészben a köd fokozatosan feloszlik a megerősödő szél hatására.

A következő napokban az időjárás továbbra is változatos marad. Csütörtökön fátyolfelhős lesz az ég, majd kezdi csökkenni a felhőzet. Csapadék nem várható, viszont a nyugati, délnyugati szél sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik. A hőmérséklet kora délutánra 3,9 fok között alakul.Az igazi tél pénteken érkezik meg az országba, amikor egy hidegfront hatására elszórtan eső, záporok, a hegyekben hózáporok is kialakulhatnak. Ennek következtében a hétvégén télies időjárásra számíthatunk, a hőmérséklet szombaton már csak 2-7 fok között, vasárnap pedig 0 és 5 fok közötti maximumokat mutathat. Reggelente országszerte fagyra kell számítani.

A több-kevesebb napsütés mellett felhőátvonulások várhatók elszórt záporokkal, majd egyre inkább hózáporokkal. Az OMSZ részletes videós előrejelzése további információkat nyújt az elkövetkező napok időjárásáról. Tehát érdemes felkészülni a hideg és hóval teli napokra, és a közlekedés során fokozott óvatossággal közlekedni.

Hirdetés
loading...