Kezdőlap AKTUÁLIS Hosszú titkolózás után kamera elé állt Schumacher felesége – Itt az ideje,...

Hosszú titkolózás után kamera elé állt Schumacher felesége – Itt az ideje, hogy megtudja a világ az igazságot!

Szeptember 15-én debütált a Netflix új dokumentumfilmje, a Schumacher, mely emléket állít a Forma-1 legenda pályafutásának, aki karrierje során hétszer lett világbajnok és kilencvenegy futamgyőzelmet aratott.

A pilóta egykori kollégái, nagy riválisai, és családtagjai is megszólalnak a közel kétórás produkcióban. A Schumacher még azoknak is izgalmas és megrázó néznivaló, akik nem követik a sportágat.
A Schumacher készítői még a produkció bemutatása előtt egy személyes hangvételű, alapos dokumentumfilmet ígértek, amit többé-kevésbé meg is kaptunk.

A Hanns-Bruno Kammertöns, Vanessa Nöcker és Michael Wech által rendezett alkotás bemutatja a kezdeteket, azt, hogyan érezte meg a versenyzés hívó szavát a Forma-1 legenda, miképp nézett farkasszemet az 1983-as gokart junior világbajnokságon Mika Häkkinennel, akivel évtizedekkel később, a legmagasabb szinten is egymással kergetőztek a versenypályán.

A Netflix új dokumentumfilmje teli van archív felvételekkel, ahogy ebben a műfajban szokás. A versenyek rendkívül hangulatosak, és sok az érzelmes pillanat is. A külvilág számára ridegnek tűnő, az újságíróktól irtózó Schumacher a film egyik legerősebb jelenetében, épp egy interjú közben sírja el magát, amikor arról kérdezik, milyen érzéssel tölti el, hogy 41 Forma-1-es győzelmével beérte Sennát.

Egy visszahúzódó fickó, aki mindent megtett a győzelemért

A filmből kiderül, hogy Schumacher mindig a maximumra törekedett, és nehezen engedett közel magához bárkit. Barátait azonban nagyon szerette, hatalmas bulikat tartott néha, ahol még énekelt is, a My Way-t tudta egyedül rendesen előadni, így a legtöbbször ezzel szórakoztatta a többieket. A Netflix újdonsága viszont nem köntörfalaz, az alkotók bemutatják, hogy Schumacher sokszor átlépte azt a bizonyos határt, amit nem lett volna szabad neki: forrófejűsége és győzni akarása verbális és a versenypályán való ütközésekhez vezetett közte, és olyan riválisai között, mint például Damon Hill, és David Coulthard.

Soha meg sem fordult a fejemben, hogy Michaelnek bármi baja eshet– mondta a pilóta felesége, arra utalva, hogy Schumacher néha olyan vakmerően vezetett, olyan előzésekbe és manőverekbe ment bele, hogy még riválisai is gyakran figyelmeztették, hogy ennek akár súlyos baleset is lehet a vége.

A Netflix dokumentumfilmje egészen 2000-ig tényleg alaposan bemutatja Schumacher pályafutását, sikereit, nagy riválisaival való párharcait és azokat a pillanatokat, amikor a versenyző elvesztette a fejét. A készítők azonban éppen a versenyző diadalmenetét csapták össze sajnos, ez főleg azoknak a nézőknek lehet fájó, akik úgy igazán rajongtak annak idején Michael Schumacherért. Valószínűleg, ha ezeket az éveket is az első másfél óra alaposságával mesélték volna el, akkor a Schumacherből inkább minisorozat lett volna, a Michael Jordan-féle The Last Dance-hez, vagy éppen a Drive to Survive-hoz hasonlóan.

Ha pedig már összehasonlítanánk, a Drive to Survive-hoz képest a Schumacher kevésbé lett túldramatizált, de az utolsó percekben így is sikerült olyan érzelmi gyomrost bevinniük a rendezőknek, amit nem csoda, ha sokan megsiratnak.

Schumacher családja sok titkolózás után a kamerák elé állt

A film Michael Schumacher aranykorszaka után bemutatja a pilóta 2013-as síbalesetét, ami rányomta a bélyegét az autóversenyző családjának további életére is.

A produkcióból kiderül, hogy Schumacher látta, hogy a francia Méribel sípálya nincsen a legjobb állapotban, fel is ajánlotta nejének, hogy menjenek inkább ejtőernyőzni Dubai-ba.„Sosem okoltam a történtekért Istent, egyszerűen balszerencsénk volt. Ennél nagyobb balszerencsénk viszont nem is lehetett volna. Nagyon rosszul esik, amikor azt mondogatják, hogy miért pont Michaellel és velünk történt ez. Másokkal is megtörténik” – nyilatkozza a film utolsó perceiben Michael Schumacher felesége, Corinna.

Schumacher állapotáról a mai napig keveset lehet tudni, a filmben elhangzottakból azonban sok mindent ki lehet következtetni. „Itt van velünk, máshogy, de itt van. Ez erőt ad mindannyiunknak. Együtt élünk az otthonunkban, kezeléseket kap, mindent megteszünk azért, hogy jobban legyen és jól érezze magát.

Nem telik el úgy nap, hogy ne hiányozna Michael, nem csak nekem, hanem a gyerekeknek, az édesapjának, a családjának, a barátainak, és azoknak, akik ismerték. Michael mindig védelmezett minket, most pedig mi védjük őt” – teszi hozzá könnyek között Schumacher neje.

A filmben a német legenda gyermekei is megszólalnak, az ugyancsak a Formula-1-ben, a Haas csapatánál versenyző Mick Schumacher pedig megerősíti, azt, amire édesanyja szavaiból lehet következtetni:

„Mások számára természetes, hogy vannak közös pillanatok, amiket megoszthatnak a szüleikkel. Nekünk ezek már nincsenek meg… vagy csak nagyon ritkán. Ezt igazságtalannak érzem. Most már jobban megértenénk egymást. Hiszen egy nyelvet beszélünk. A motorsport nyelvét. Úgy hiszem, hogy sok közös témánk lenne. Bármit megadnék érte, ha ez megtörténhetne.”

loading...