Kezdőlap EGÉSZSÉG Hölgyeim figyelem! Ezt árulja el a menstruációnk az egészségünkről!

Hölgyeim figyelem! Ezt árulja el a menstruációnk az egészségünkről!

Hirdetés

Tudtad, hogy a menstruáció sok mindent képes elárulni az egészségünkről? Képes például olyan betegségeket is felfedni, amelyek addig ismeretlenek voltak a számunkra vagy nem vettünk tudomást a létezésükről!

 

Hirdetés

 

Lássuk mire kell figyelni, hogy többet is megtudhassunk az egészségünkről!

1. Rózsaszín vérzés havi vérzésen kívül

Ez csak abban az esetben mondható természetesnek, ha fogamzásgátlót szedünk. Ha azonban ez nem így van, és a havi vérzéses időszakon kívül jelentkezik rózsaszínes pecsételő vérzés, akkor keressünk fel egy szakembert!

2. Görcsök és hosszú ciklusok

Ha a görcsök már-már elviselhetetlenek és naponta többször is szükség van görcsoldóra, fájdalomcsillapítóra, akkor ott valami nincs rendben. Emellett, ha a vérzés hosszabb ideig is megtart, keressünk fel egy nőgyógyászt!

3. Lehetséges terhesség

Abban az esetben, ha a havi vérzés kimarad és a terhesség bizonyos tünetei is jelentkeznek, zárjuk ki a lehetséges tényezőket és végezzünk tesztet vagy menjünk orvoshoz!4. Hirtelen vérzés

Ha a két menstruációs ciklus között hirtelen jött, rövid ideig tartó vérzést tapasztalunk, és nem szedünk fogamzásgátló tablettát, akkor azonnal keressünk fel egy orvost, mert ez akár a rák tüneteire is utalhat.

Szerző: tudasfaja.com

Hirdetés