Kezdőlap EGÉSZSÉG Hogyan tisztítsd ki a nikotint a szervezetedből és számolj le a függősséggel?

Hogyan tisztítsd ki a nikotint a szervezetedből és számolj le a függősséggel?

Hirdetés

A zöldségek és gyümölcsök nem csak a szervezet egészséges működéséhez járulnak hozzá, de segítenek eliminálni a nikotint a rendszerből. Sok vizet és növényi hatóanyagot tartalmaznak, amelyek felveszik a cigarettafüst okozta károsodásokkal a harcot és kevésbé kívánatossá teszik a cigi ízét.

Egy kutatás szerint minél több zöldséget és gyümölcsöt fogyaszt valaki, annál könnyebben marad távol a cigarettától.

Hirdetés

Egy tanulmányt közöltek a Buffalo Egyetemen, amely elvégzéséhez 1000 résztvevőt vontak be, akik 25 éve vagy régebb óta dohányoznak. 14 hónappal később a kutatók megvizsgálták a vizsgálati személyek viszonyát a dohánnyal.

Azt találták, hogy azok, akik több zöldséget és gyümölcsöt fogyasztottak, jelentősen nagyobb százalékban voltak képesek tartózkodni a cigarettázástól a kísérlet utolsó 30 napjában.

Amellett ezek a személyek, ha cigarettához is nyúltak, sokkal kevesebbet szívtak és a nap folyamán sokkal később gyújtottak rá az első szálra, mint azok a társaik, akik alig vagy kevesebb zöldséget és gyümölcsöt ettek ez idő alatt.

Arról nem is beszélve, hogy a nikotin függőségi teszteken sokkal jobban teljesítettek.

Miért lehetséges ez?

A zöldségek és gyümölcsök magas víz és rost tartalmuk miatt sokkal hosszabban eltelítenek. A dohányosok gyakran az éhséget összetévesztik a cigaretta iránti vággyal.

A hússal, a koffein tartalmú italokkal és az alkohollal ellentétben a zöldségek és gyümölcsök nem kívánják a cigarettát, sokkal inkább rontják annak “ízét”.

Egy egészségesebb életmód iránti elkötelezettség nagyban hozzásegíti ahhoz az embert, hogy felhagyjon a káros szokásokkal, mint például a dohányzás.

A következő élelmiszerek különösen ajánlottak a leszokás elősegítéséhez:

csalán, cukkini, padlizsán, uborka, narancs, kivi, gránátalma, bogyós gyümölcsök, répa, brokkoli, spenót és egyéb zöld leveles zöldségek, spirulina.

tudasfaja.com

Hirdetés