Kezdőlap AKTUÁLIS HIVATALOS! Újabb otthonfelújítási támogatás indul, íme a részletek

HIVATALOS! Újabb otthonfelújítási támogatás indul, íme a részletek

Hirdetés

Várhatóan már az év első felében megszületik az új, államilag támogatott Otthon Felújítási Programról szóló szabályozás, ami a nyár elején el is indulhat – derült ki a kormány első féléves jogalkotási tervezetéből.

 

Hirdetés

A tervek szerint lakossági energiakorszerűsítésre lehet majd igényelni a támogatást.

Az új lakáskorszerűsítési állami támogatás hivatalos megjelenése a kormány jogalkotási tervezetében arra utal, hogy a program várhatóan a nyár elején indulhat el, de már tavasszal lehet rá számítani a kihirdetésre.A money.hu korábbi értesülései alapján a jogalkotási tervezetből az is kiderült, hogy a program keretében a lakóingatlanok energetikai korszerűsítése lesz a fő cél.

Bár egyelőre nincsenek konkrét részletek ismertek a programról, a money.hu információi szerint a korábbi otthonfelújítási támogatásnál jóval szélesebb körben lesz elérhető.

Várhatóan nemcsak azok az ingatlantulajdonosok vehetnek majd részt a programban, akik gyermeket nevelnek, hanem azok számára is nyitva áll a lehetőség, akik nem vállalnak vagy nincs gyermekük.Ezt támasztja alá az is, hogy a jogalkotási tervezetben a programról szóló jogszabály a Nemzetgazdasági Minisztériumhoz tartozik, nem pedig az otthonteremtési támogatások jogszabályi feltételeit is megalkotó Kulturális és Innovációs Minisztériumhoz.

Ez jelzi, hogy az új program inkább a gazdasági és energetikai szempontokra helyezi a hangsúlyt, és szélesebb körben kívánja elérhetővé tenni a támogatást az ingatlanok korszerűsítésére.

Hirdetés