Kezdőlap AKTUÁLIS Hivatalos – Rendkívüli változás jön a benzinkutakon

Hivatalos – Rendkívüli változás jön a benzinkutakon

Hirdetés

A benzinkutakon már nem ritka látvány a folyamatos áremelkedés, miközben a szabályozó hatóságok árkorrekciós intézkedéseket ígérnek.

 

Hirdetés

Pénteken ismét jelentős drágulás várható mind a benzin, mind a gázolaj esetében. A nagykereskedelmi árak bruttó 7 forinttal nőnek a benzin esetében, míg a gázolajé 10 forinttal emelkedik.

Ha ezek a változások végül a kiskereskedelmi árakban is érvényesülnek, akkor péntektől az alábbi átlagárakkal találkozhatunk a benzinkutakon:

  • 95-ös benzin: 614 Ft/liter
  • Gázolaj: 661 Ft/liter
A Magyar Ásványolaj Szövetség (MÁSZ) azonban közleményben tudatta, hogy február végén új rendszer indul, ami könnyebbséget jelenthet az autósoknak, bár a tankolás még mindig nem válik olcsóbbá.

A MÁSZ által üzemeltetett kutakon történik a benzin 75, valamint a dízel termékek csaknem 70 százalékának kiskereskedelmi értékesítése. A szövetség arra hívja fel a figyelmet, hogy a hazai üzemanyag-kiskereskedelmi árakról gyakran ellentmondó hírek látnak napvilágot, ezért szükség van egy pontos és megbízható információs rendszerre.

Ebből kifolyólag a MÁSZ bejelentette, hogy fejlesztenek egy új üzemanyag-árinformációs rendszert, amely várhatóan február végétől szolgáltat árinformációkat.A szövetség hangsúlyozta, hogy a korrekt tájékoztatás és az elérhető legpontosabb adatok elengedhetetlenek annak bizonyítására, hogy elkötelezettek egy olyan árszint fenntartásában, amely nemzetközi összevetésben is versenyképes, még a változékony kőolaj világpiaci környezetben is.

A rendszer bevezetése reményt kelt az autósok körében, akik várják, hogy könnyebben tájékozódhassanak az üzemanyagárak alakulásáról és elkerülhessék az átverés veszélyét a benzinkutakon.

Hirdetés