Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Hihetetlen! Így lehet akár 20 virág is egyszerre az orchideádon! Próbáld ki...

Hihetetlen! Így lehet akár 20 virág is egyszerre az orchideádon! Próbáld ki ezt a trükköt!

Hirdetés

Az orchideák tartásával kapcsolatban még él a régebben elterjedt hiedelem, miszerint kényes, nehezen nevelhető növények. Ez azonban csak részben igaz. Számos, a mi éghajlatunkon is  könnyen nevelhető és virágoztatható faj és hibrid létezik, melyek nevelése még a kezdő orchidea kedvelőknek is sikerélményt okoz.

 

Hirdetés

 

A lényeg, hogy mindig a fennálló körülményekhez igazodva válasszuk ki a növényt, ne fellángolásból. Először tudjuk meg az orchidea pontos nevét, nézzünk utána az igényeinek, és  ha ez megegyezik  az általunk biztosított környezettel, csak akkor szerezzük be.
Így sok csalódástól, elpusztuló növénytől (és fölösleges kiadástól) óvhatjuk meg magunkat.

Kevesen tudják talán azt, hogy orchideát nem szabad öntözni, sokkal tanácsosabb egy vízzel teli edénybe állítani fél órára, majd kivenni belőle. Ennyi idő alatt ugyanis megszívja magát a kellő folyadék mennyiséggel, ami a földjének és a gyökerének is elegendő. Ezt pedig heti 2 alkalommal érdemes megismételni.Kevesen tudják például azt is, hogy hogyan kell az orchideára való tápoldattal kezelni a növényt. Nos, ugyanúgy, a fent leírt módszerhez hasonlóan, az áztató vizbe kell tenni egy kevés tápoldatot és ugyanúgy hagyni kell ebben ázni a cserepet fél órán át.

Ha a fenti két öntözéses-locsolásos szabályt betartjuk és rendszeresen alkalmazzuk, az orchideánk hamar életre kel és egy növény akár 20 virágban is pompázhat majd az otthonunkban.

Szerző: tudasfaja.com

Hirdetés